Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Vondelpark hostel v Amsterdamu

Ko sva planirala izlet v Amsterdam, nisva točno vedela, kje bi spala. Nisva vedela, kakšno lokacijo bi si izbrala, glede na to, da sva v mestu nameravala prespati le eno noč, potem pa odleteti naprej. Amsterdam je bil za naju namreč le enodnevni postanek na poti do in iz Srednje Amerike. Na poti do tja sva nekaj časa preživela v mestu Rotterdam in prenočila v Stayokay Hostlu v Rotterdamu. In ker naju je ta zelo navdušil, sva na poti nazaj želela preizkusiti še enega izmed Stayokay hostlov, tokrat v Amsterdamu. Ker jih je v mestu več, sva izbrala naključnega – Stayokay Vodelpark.

Vsebina

Stayokay Vondelpark hostel

Izkazalo se je, da je njegova lokacija idealna za potnike, ki prihajajo z letališča. Na letališču sva se usedla na avtobus, ta pa naju je brez prestopanja pripeljal na avtobusno postajo 200 metrov proč od hostla. Mimogrede je to tudi končna postaja tega avtobusa, tako da izstopa res ne moreš zgrešiti. Takoj, ko sva izstopila iz avtobusa, sva zagledala smerokaz, ki je nakazoval pot do hostla. Še nekaj korakov in že sva bila v prijetni recepciji. 
 
V hostel sva vstopila pozno popoldan in takoj dobila sobo z lepim razgledom na amsterdamske ulice. Spala sva v ekonomično majhni dvoposteljni sobici. Tako kot je soba ekonomična, je tudi hostel naravnan zelo ekološko. Povsod so napisi za sprotno ugašanje luči, spodbujanje čim manjše porabe vode itn. Skupni prostori v hostlu so zelo prijetno urejeni in usmerjeni v povezovanje ljudi in druženje. Med drugim je tudi napis v smislu: odloži svoj telefon in se pogovarjaj z ljudmi okoli sebe. Midva sva sedela v udobnih naslanjačih pred barom, gledala ven proti Vondelparku, ki je mimogrede eden najlepših amsterdamskih parkov in kovala svoje načrte za naslednji dan. V tem času se je v kuhinji že spekla naročena večerja za naju, ki sva jo potem pojedla v »tropski« jedilnici. Zakaj tropski? Ker imajo po stenah in po stropu polno zelenja, kar daje občutek tropskega gozdu.
 
Zjutraj sva vstala zgodaj, uredila svoje velike nahrbtnike in jih pustila pri recepciji v omaricah. Načeloma so te omarice mišljene za normalno velike nahrbtnike, midva pa sva imela ekstremno veliko prtljago, ki je bila povrhu še neobičajne oblike, zato so nama odklenili posebno sobo, kjer sva lahko varno shranila svoje premoženje. Sledil je obilen zajtrk, ki ni nič kaj tipično hostelski. Do sedaj sva bila navajena bolj borne ponudbe hrane, kakšen toast in marmelada, kaj več pa po hostlih nisva dobila za zajtrk. Tukaj pa je bilo hrane in izbire ogromno! Predvsem nama je veliko pomenilo, da se da brez težav dobiti brezglutenski kruh. Potem pa je seveda velika izbira namazov, med drugim imajo tudi tipične nizozemske mrvice, ki si jih oni posipajo na kruh, pa sadje, sokovi, topli napitki … Res vredno svojega denarja!
 
Amsterdam_-_Katarina_in_Rok_Hocevar_4.jpg
 
Kasneje sva šla na t. i. »free walking tour«, kjer nas je vodič zastonj vodenega izleta pobral kar v hostlu in nas odpeljal do centra mesta, nato pa nam v naslednjih treh urah razkazal najpomembnejše znamenitosti Amsterdama. Če bi še enkrat delal načrte za ogled mesta, bi si verjetno sposodil kar kolo v hostlu in se sam odpeljal po mestu. Kolo je namreč glavno prevozno sredstvo v Amsterdamu in ne glede na vreme je kolesarjev povsod polno.
 
Hostel je sicer trenutno sredi prenove. Osrednji del je že prenovljen, sobe pa še prenavljajo. V hostlu prav žurirala nisva, saj je bilo precej mirno zimsko vzdušje. Nama je bilo v njem zelo prijetno, sploh idealno za počitek po potovanju po divji in glasni Srednji Ameriki.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava