Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Šest krajev, ki jih na avstralskih počitnicah ne smeš izpustiti

Vsebina
Morski psi in koale, mesta in pokrajina. Toliko je stvari, ki jih lahko počneš v Avstraliji.
 
@Credit Neale Cousland Shutterstock
 
Sydney
Sydney je najverjetneje tvoja prva postojanka, ko prideš v Avstralijo. Že pogled na mesto z letala bo naredil izjemen prvi vtis. Največje mesto Avstralije je zgrajeno okoli ikoničnega vodotoka, ki je dom sydneyjskemu Harbour mostu in operni hiši, pa tudi več slavnim plažam, kot sta Bondi in Coogee. Če načrtuješ počitnice in delo, se lahko s slovenskim potnim listom prijaviš za delovno in počitniško vizo (podrazred 462) in paket YHA delo v Avstraliji, ki nudi nastanitev – pet noči z zajtrkom v največjem avstralskem hostlu Sydney Central YHA, pa tudi šest mesecev osebne pomoči pri iskanju dela z njihovo ekipo, ki ti bo zmanjšala stres. Paket te bo stal 495 $.
 
@Credit Destination NSW
 
 
Uluru 
V angleščini znan kot Ayers Rock, Uluru je svet avstralskim domorodcem, ki verjamejo, da je Uluru nastal na začetku sveta. Uluru lahko izkusiš z Aboridžinskim vodičem, nad njim lahko letiš v balonu ali s helikopterjem, ali pa greš okoli njega na hrbtu kamele ali z motorjem. Seveda lahko ubereš daljšo pot in greš do njega skozi puščavsko pokrajino. Ne glede na to, kaj se boš odločil, moraš biti tam ob sončnem vzhodu ali zahodu, ko se 350-metrska skala blešči rdeče. Da obiskovalci vidijo še več rdečega središča države, se podajo na potovanje z avtom od kraja Alice Springs, 450 km stran. To je enako kot iz Ljubljane do Budimpešte.
 
@Credit Voyages
 
Velika oceanska pot
Še en odličen izlet z avtom je velika oceanska pot v Victorii, kjer se pelješ od zahoda iz Melbourna po avstralski južni obali. Vožnja ponuja slikovite plaže, dramatične apnenčaste klife in veliko priložnosti, da se ustaviš, zaplavaš ali fotografiraš. Na tej poti najdeš tudi udobne YHA hostle v prelepih obmorskih krajih Apollo Bay, ki je dve uri in pol oddaljen od Melbourna in takoj na veliki oceanski poti in Port Fairy, ki je še dodatni dve uri in pol naprej po obalni poti.
 
@Credit Roberto Seba 
 
Otok Magnetic Island
Posnemi selfie s koalo v letovišču Bungalow Bay Koala Village na otoku Magnetic Island, ki je edino letovišče v Avstraliji, ki se lahko pohvali s svojim parku v divjini, lesenimi bungalovi, visečimi vrečami ob bazenu in živalskim azilom. Le trajekt stran od avstralskega glavnega otoka v North Queensland, »Maggie« izgleda kot puščavski otok, ki ga vidiš v risankah: turkizna voda in bele peščene plaže, mali kengurujčki na granitnih rtih, barvne korale in tropske ribe, 20-kilometrska pot ob evkaliptusu in aravkarijah. Otok je manjši od San Marina. Raj!
 
@Credit YHA Australia
 
Port Lincoln
Morski psi se sicer ne crkljajo kot koale, a so prav tako živali, ki jih na svoji avstralski pustolovščini moraš videti. Najboljši kraj za potapljanje s kletko in velikimi belimi morskimi psi je Port Lincoln v južni Avstraliji, majhno ribiško mesto, ki je sedem ur vožnje na zahod stran od kraja Adelaide. Če strmenje v oči morskega psa zveni preveč strašno, lahko plavaš z ljubkimi morskimi levi ali tunami. Seveda je tukaj tudi veliko svežih rib, v katerih lahko uživaš v avstralski prestolnici morske hrane. Port Lincoln YHA je odlično izhodišče za raziskovanje tega zanimivega kraja, navtičnega igrišča potapljanja, vožnje s kajakom, surfanja in plavanja (varno je, obljubimo).
 
@Credit Greg Snell Tourism Australia
 
Zapor Fremantle
Si vedel, da je bila Avstralija najprej britanska kazenska kolonija, danes pa lahko spiš v enem izmed starih kolonialnih zaporov v kraju Fremantle v zahodni Avstraliji. Zapor Fremantle je bil aktiven kar 140 let, vse do leta 1991 ... nato, leta 2015, je avstralska zveza hostlov YHA ta ženski zapor preuredila v hostel, ki ima kar 200 postelj. Fremantle Prison YHA ponuja moderno nastanitev, prav tako pa je stavba zaščitena pod narodno dediščino. Celice so bile preurejene v udobne sobe, hostel pa ponuja zasebne sobe v kočah starih paznikov, ki imajo razgled na zgodovinsko pristanišče Fremantle. Tvoji prijatelji doma ne bodo verjeli, da si noč preživel v zaporu.
 
@Credit YHA Australia
 

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava