Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Romantične vasice

Vsebina
Popolna kombinacija smučanja in wellnesa

Salzkammergut je s čudovitimi gorami in romantičnimi vasicami popoln kraj za preživljanje zimskih počitnic. Počitniška destinacija Bad Ischl ne slovi samo po svoji povezanosti s habsburško dinastijo, pač pa tudi po svojem termalnem zdravilišči. Bližnja smučarska regija Dachstein-West in njene partnerske regije pa ponujajo 119 kilometrov različnih smučarski prog s skupno 58 modernimi žičnicami.


Bad Ischl je slikovito mesto z bogato kulturo in zgodovino. Tukaj sta svoj prosti čas preživljala tudi cesar Franc Jožef in cesarica Sisi. Sledovi habsburške dinastije, kot je na primer cesarjeva vila, so še vedno vidni. Vendar obstaja še nekaj, kar je v Bad Ischlu prisotno še dlje: belo zlato – sol. Leta 1563 je bil odprt prvi rudarski rov v mestu, v začetku 19. stoletja pa so pričeli z uporabo soli v zdravstvene namene. Tako je Bad Ischl postal zdraviliški kraj.

Danes je moto mesta – ''sol in slanica'' – razviden iz mnogih bazenov in votlin termalnega zdravilišča. Gostje hostla Bad Ischl so ob nakupu vstopnice za zdravilišče deležni popusta, ob nakupu paketa ''Smučanje v regiji Dachstein-West'' pa je štiri urna vstopnica v zdravilišče že všteta v ceno. Tako se lahko pred smučarskim podvigom še predhodno sprostite.


Regija Dachstein-West in njene partnerske regije poleg 199 odlično urejenih smučarskih kilometrov ponujajo tudi 14 zabavnih smučišč z merjenjem hitrosti in grbinami, ter zabaviščne parke z manjšimi in srednjimi skakalnicami ter ovirami. Od letošnje zimske sezone naprej je na voljo tudi ''panoronda'', krožna smučarska pot, s skupno 44 kilometri dolžine. Svoje utrujene ude pa si lahko odpočijete v kateri izmed smučarskih koč in ob tem uživate tudi v tradicionalni atmosferi. Nikar ne pozabite poskusiti tudi tradicionalne avstrijske hrane kot je na primer Kaiserschmarren oziroma carski praženec.


Hostel leži v centru Bad Ischla. Vse sobe imajo vključeno kopalnico, prav tako pa vam ob nočitvi pripada tudi zajtrk. Rezervirate lahko samo hostel ali pa paket ''Smučanje v regiji Dachstein-West'', v katerega je vključena večerja, 3–5 dnevna smučarska prepustnica za Dachstein-West regijo, 4-urna karta za kopanje v termah ter karta Salzkammergut-Erlebniscard, s katero lahko dobite veliko popustov.

Za več informacij so vam na voljo v hostlu (e-mail: jgh.badischl@oejhv.or.at) ali na spletni strani www.jugendherbergsverband.at.

Sorodni članki

Prijava