Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Popoln vikend v Berlinu

»Končno se bomo spet srečale,« je rekla Catherine. »Ja, odlično bo,« je rekla Anna. »Zelo se veselim,« je odgovorila Judith. Tri prijateljice so skupaj hodile v šolo. Od takrat so študirale v različnih mestih in se le redko srečale. A zdaj so se dogovorile, da skupaj preživijo vikend v nemški prestolnici in odločile so se za nov hostel »Berlin Ostkreuz«.

Vsebina
Tri prijateljice se v veži hostla objamejo in poljubijo. »Ta kraj me spominja na našo šolo,« reče Judith. »A še zdaleč ni bila tako hip,« odgovori Anna. Pravzaprav je zgradba, kjer je zdaj hostel, od leta 1907 bila šola. Po dveh letih prenavljanja je danes moderen mladinski hostel v Nemčiji. »Sedimo v veži in spijmo kavo,« predlaga Catherine. »Tam se lahko sprostimo in se pogovorimo.« Okno ponuja odličen razgled na rdečo fasado hostla. Zgradba še vedno spominja na šolo. Ima široke hodnike in stopnišča in visoka okna v nekaterih sobah.
 
Ko kasneje tri študentke stopijo v njihovo spalnico, so presenečene. Bivša učilnica je ohranila njen čar, a je zdaj okusno dekorirana v sobo z moderno opremo. Ima čist dizajn z nežnimi barvami in ujemajočimi se materiali, ki je takoj privlačen mladim ženskam. Vseh 125 sob s 445 posteljami ima svojo kopalnico. V pritličju je nekaj lažje dostopnih sob, ki so prijazne tudi invalidom.
 
 
Katharina, Anna in Judith odložijo svoje nahrbtnike in se odločijo, katera bo spala kje, potem pa gredo v jedilnico. »Vreme je lepo, gremo na teraso,« predlaga Judith. Izbrati, kaj bodo večerjale je težko, saj imajo na izbiro jedi iz voka, pa tudi iz žara. Hrano pripravljajo v odprti kuhinji, kjer lahko kuharja spremljajo »jedci«. Po večerji prijateljice še dolgo posedijo. Dolgo se niso videle in toliko se imajo za pogovoriti.
 
 
Naslednje jutro se odpravijo na raziskovanje Berlina. Postaja Ostkreuz je odlična izhodiščna točka za regionalno železnico in avtobuse in je le nekaj korakov oddaljena od hostla. Obiskovalci lahko hitro pridejo do Berlina in do glavnih turističnih zanimivosti: Alexanderplatz, brandenburška vrata, Potsdamer Platz in parlament. Tri prijateljice se odločijo, da bodo obiskale nekaj drugega. Prva destinacija je galerija vzhodne strani – grafiti na bivšem berlinskem zidu, ki reže mesto in spominja na berlinsko zgodovino. Potem gredo na letališče Tempelhof, kjer je Judith fascinirana, kako so ljudje zavzeli bivše letališče in ga danes uporabljajo za tek, rolanje, piknike ali za majhne vrtičke.  Treptow je raj za stare stvari v stari tovarni, kjer je danes velik bolšji sejem. Katharina, Anna in Judith se sprostijo v Marzahn-Hellersdorfu, kjer se sprehodijo skozi največji kitajski vrt v Evropi. Zvečer želijo na koncert ali v gledališče. »Za nasvet bom vprašala v hostlu,« reče Anna. »V vsakem primeru je Berlin izjemno fascinanten in raznolik.«
 
 
Podrobno o Berlin Ostkreuz youth hostlu
Nov, moderen Berlin Ostkreuz Youth Hostel ponuja moderne prostore, ki bodo sprejeli obiskovalce Berlina – družine, šolske razrede in skupine. Hostel ima 445 postelj. Vse sobe imajo svojo kopalnico. Ostkreuz je dostopen tudi za ljudi na invalidskih vozičkih in goste z gibalnimi omejitvami.
 
 
Ostkreuz mladinski hostel je četrti hostel v Berlinu in največji hostel, ki spada pod zvezo nemških mladinskih hostlov DJH v Berlinu. Dobre prometne povezave omogočajo lahko dostopnost do zanimivosti mesta.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava