Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Bratislava, popoln vikend oddih

Bratislava je izjemno mesto. Majhno, po njem se lahko sprehajaš peš, ima prelepo staro središče, veliko prijetnih restavracij in živahne popotnike in domačine, ki se spoznavajo na ulicah tega mesta. Prav zaradi tega je popolna odločitev za vikend kulture in uživanja. 

Vsebina
Nahaja se le 60 kilometrov od Dunaja in se prav tako nahaja ob reki Donavi in je turistom privlačna tudi zaradi bližnjih Karpatov. Popotnike privablja z naravo in pokrajino, pa tudi z bogato kulturo.
 
Hostel Patio Bratislava ponuja prijetno nastanitev za popotnike od 12 evrov naprej. Nahaja se blizu središča mesta na ulici z več restavracij in drugimi zanimivimi kraji.

Petek zvečer – bratislavski grad in odlična hrana

Prispeli smo v petek zvečer in se takoj odpravili ven. Prva stvar, ki smo jo obiskali je bratislavski grad, mogočna stavba blizu Donave pred slovaškim parlamentom. Zgrajen je bil na osamljenem hribu in prav zato je viden iz celega mesta. Ima restavracijo, skozi leto ponuja več razstav in aktivnosti. Vstopnina na dvorišče je brezplačna.
 
Za večerjo so nam priporočili First Slovak Pub, ki je okoli 15 minut hoje oddaljen od bratislavskega gradu in je znan po poceni in odlični lokalni hrani. 
 
Restavracija je prijetna, dobro vzdrževana in z veliko mizami in predeli za kadilce in nekadilce. Za manj kot 25 evrov sva dva dobila odlično slovaško večerjo in štiri temna piva. Za 3 evre pa lahko kupite še razglednico, ki jo lahko kamor koli na svetu pošljete zastonj. 

Sobota – medzvezdna doživetja in kulinarična razodetja

Druga svetla točka Bratislave za bratislavskim gradom je NLP (ang. UFO) stolp. Nahaja se na mostu slovaške narodne vstaje, ki ga vsi kličejo NLP most. Je tudi najdaljši most s poševnimi zategami na svetu z le enim drogom. Na opazovalno teraso lahko pridete skozi glavni stolp po dvigalu, kar vas bo stalo 7,5 evra. Ni poceni, je pa definitivno vredno. Razgled na mesto in na bratislavski grad je neverjeten.
 
Za isto ceno lahko pridete tudi v NLP, v lepo restavracijo in bar. Koktejli niso poceni, vendar je uživanje ob pijači ob pogledu v NLP unikatna izkušnja. Naša izbira je bilo lokalno vino, ki nas je stalo 2,5 evra na kozarec. Ne pozabite pogledati v kopalnico. Vsa zasebna stranišča imajo stekleno steno, ki gleda na mesto.
 
Zvečer je najboljša izbira sprehod po starem mestu. Oglejte si ljudi, mesto in prodajalne. Obiskali smo bratislavsko pivovarno in imeli odlično večerjo. Tudi ta se nahaja malce iz mesta (okoli 5 minut hoje iz starega mesta) in doživeli smo kulinarično razodetje: juha iz kislega zelja, ki je hkrati pikantna in sladka in ima okus po paradižniku in klobasi. Zares neverjetno in poceni. Le 2,5 evra. Temno pivo je prav tako odlično in vas bo stalo le dva evra. 

Nedelja – kultura in zgodovina

V nedeljo zjutraj smo se odločili, da obiščemo slovaški narodni muzej. Nahaja se pred Donavo, na območju, kjer je parkirišče med vikendi zastonj. 
 
Vstopnina vas bo stala če štiri evre in moram reči, da je to eden najboljših muzejev takšnega tipa, kar sem jih videl. Ima veliko kulturnih znamenitosti, zanimivih razstav (takrat so imeli razstavo o papirnatih mrtvašnicah – osmrtnicah na postrih kraljevih družin), dobro izdelana zgodovinska časovnica in paleontološki oddelek z zanimivimi fosili, minerali in kamninami iz območja ter lepo zbirko lokalne flore in favne. V muzeju smo se imeli super. Namesto, da bi v njem preživeli le eno uro, kot smo nameravali, smo na štirih nadstropjih preživeli tri ure in si ogledali več kot 10 različnih razstav. Tudi obisk z otroki je dobrodošel.
 
Bratislava ponuja veliko: Odlične restavracije, zgodovinske zanimivosti, kulturo in še več. Ker je majhna, je idealna, da tam preživite en vikend in občutite izjemno okolje tega mesta. 

Povezave:

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava