Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Nizozemec raziskuje osupljivo Irsko!

Vsebina
Zdravo, me veseli! Sem Imke, nizozemski pripravnik digitalnih medijev na Irskem združenju hostlov An Óige. Ne bom vas dolgočasil z vsemi stvarmi, ki jih moram delati ali kako sem tukaj pristal. Povedal vam bom le nekaj o super izletih tukaj na Irskem, še posebej o tistem, ki se začne 12. marca.
 
 
Svoje pripravništvo sem začel šele pred mesecem in dva tedna kasneje sem že bil na poti, da obiščem prvi hostel. Obiskal sem Knockree Hostel v središču gorovja Wicklow. Vreme je bilo grozno, a lokacija hostla je fantastična. Ni važno, kam se boš odpravil, vedno bo poskrbljeno za osupljive razglede, majhne poti in magične gozdove. Knockree Hostel se nahaja na znani poti Wicklow Way, ki sem ji sledil okoli 18 kilometrov do hostla Glendalough. V tem blogu lahko preberete vse o moji izkušnji.
 
An Óige po Irski ponuja veliko hostlov, a naslednji teden bo prvič, ko bo zaposleni pri An Óige zaporedoma obiskal kar devet hostlov. Teh devet hostlov se nahaja na poti Wild Atlantic Way (Divja atlantska pot), 2500 kilometrov dolgi obalni poti. Z dekletom bova potovala deset dni in na epski pustolovščini obiskala vse hostle in čim več čudovitih krajev Irske. 
 
 
Najina pustolovščina se bo začela 12. marca, ko se bova peljala od Dublina do Corka. Tam bova prenočila in se naslednji dan odpravila še dlje do zahodne obale proti hostlu Black Valley. Tam bova lahko začela voziti po poti Wild Atlantic Way proti hostlu Rowan Tree v kraju Ennis. Imela bova veliko časa za aktivnosti, kot so vožnja s kajakom, surfanje, pohodništvo in gorsko kolesarjenje, saj je hostel zelo blizu vsega naštetega. Burren Hostel ni daleč od Galwayja, tako da bova tam preživela dan Saint Patricks. Na najini poti bova prečkala glavne zanimivosti poti Wild Atlantic Way, kot so klifi Cliffs of Moher in polotok Loop Head. Naslednji na seznamu je hostel Connemara, ki se nahaja v središču kraja Connemare, ki gleda na Killary (edini fjord Irske). Naslednji dan bova večinoma preživela v avtu, saj bova se peljala vse do severa do hostla Blue Stack Centre. Zadnja postaja najinega izleta bo hostel Errigal, potem pa se bova peljala nazaj v Dublin. 
 
 
Med izletom bova ustvarila veliko vsebine za An Óige, najine zgodbe, vidi in ugotovitve pa bodo objavljene v mesečnih novičkah An Óige in na blogu. Kjer koli bova, bova iskala zanimive in cenovno ugodne aktivnosti. Veliko hostlov je obdanih s prelepim razgledom, rekami ali gorami, tako da bo ena aktivnost vedno brezplačna – pohodništvo! 
 
Sledite nam na Facebooku ali v naših mesečnih novičkah. Z vami bom delil najino zgodbo in hitro boste ljubosumni na najino pustolovščino, ko si boste ogledali fotografije.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava