Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Ravena in park delta reke Pad

Najlepši mozaiki sveta v največjem naravnem področju Evrope!

Ravena ima cerkve, ki slove po vsem svetu zaradi umetnostne vrednosti in razkošnosti tamkajšnjih mozaikov in je še vedno prehod v Orient, kjer se različne kulture in civilizacije srečajo in mešajo. Bleščeči večbarvni mozaiki svojih spomenikov in cerkva so tako redki in osupljajoči, da je UNESCO leta 1996 razglasil Raveno za del svetovne dediščine (bazilika San Vitale, mavzoleja Galla Placidia in St. Apollinare v Classi, starem rimskem pristanišču).

Vsebina

Področje parka Padove delte je veliko (60, 000ha) in ima veliko naravnih in kulturnih zanimivosti. Da poenostavimo, lahko področje razdelimo na tri dele:

  • Sever, prava delta reke (z rokavi, meandri, sipinami in področji izpod gladine morja), gozdovi Mesola (pragozdovi s skoraj nedotaknjeno floro in favno, kjer kraljuje srnjad) in opatija iz 11. stoletja v Pomposi, eni najpomembnejših stvaritev romanike;
  • Center, dolina Comacchio (Comachio je nenavadno mesto, zgrajeno na trinajstih otočkih med seboj povezanimi s sedmimi mostovi. Te Benetke padove delte stoje na naplavinah, ki so se tisočletja nabirala na tem področju), znamenit iglast gozd St. Vitale;
  • Jug, iglast gozd Classe, bazilika St. Apollinare v Classi iz 6. stoletja in soline Cervia, ki so nastale še v času Rimljanov in so delovale pod najrazličnejšimi vladarji (od beneške republike, do papeža).
Park je razdeljen na šest postaj, kjer lahko pričnete svoj obisk z različnimi prevoznimi sredstvi (kolesi, čolni, celo konji). Tamkaj vas pričakajo tudi izvrstni vodiči, specializirani za različna področja, ki bi jih želeli spoznati. Park ima v Italiji unikatne morfološke in geografske lastnosti. Zahvaljujoč vlažnosti je pomemben kraj migracijskih živali v Evropi, ki tukaj najdejo zatočišče.
 
1995 je bil tudi park reke Pad razglašen za del svetovne dediščine, hkrati s Ferraro, ter tako dobil ime: “Ferrara, renesančno mesto s svojo delto reke Pad”.
 
Za dodatne informacije se obrnite na: www.parcodeltapo.it, www.welcometoravenna.it.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava