Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

5 hostlov v Avstraliji

Vsebina
5 hostlov v bližini aboridžinskih kulturnih zanimivosti v Avstraliji. Za vas imamo kar 5 hostlov v Avstraliji za popotnike, ki želijo priti stik z domorodno kulturo.

1. Sydney 
Sydney in okolica je bogat z aboridžinsko zgodovino, zato je tukaj veliko hostlov, ki so lahko izhodišče za raziskovanje domorodne kulture. Sprehodite se po plaži Bondi do poti klifa Tamarama in si oglejte izklesanega velikega kita. Ta kit (ali pa je to morski pes orjak, nihče ni prepričan) ponazarja lik v aboridžinski legendi in prihod Dharawala. Hostel Bondi Beach House YHA je odlično izhodišče za dostop do obalne poti. Še ena unikatna lokacija za ogled kamninskih umetnin v Sydneyju je ob aboridžinski dediščinski poti v narodnem parku Ku-ring-gai Chase, blizu hostla Pittwater YHA. Na 4,5-kilometrski poti z zankami lahko občudujemo kamninske umetnine in gravura, ki jih je naredilo ljudstvo Guringai področja West Head. 


2. Blue Mountains
Z Blue Mountains Walkabout se lahko podate na grmičevnat aboridžinski izlet. Lokalni vodič vas bo vodil skozi spektakularno svetovno dediščino Blue Mountains, prav tako pa boste dobili razumevanje domorodne kulture skozi opazovanje znamenitosti iz prve roke. Za poglobljeno izkušnjo narave lahko spite v Katoombi v hostlu Blue Mountains YHA.


3. Uluru
Uluru (Ayers Rock) ni le ikonična avstralska znamenitost temveč tudi sveto mesto plemena Pitjantjatjara, ki so skozi tisočletja živeli v puščavi, ki kamen obdaja. Ljudsko izročilo pravi, da so Uluru ustvarili predniki med sanjskim časom. Odlično izhodišče za raziskovanje Uluruja je hostel Alice Springs YHA.


4. Darwin
Hostla Top End in Darwin YHA sta odlični izhodiščni točki za obisk tisoče let stare kamninske umetnosti v narodnem parku Litchfield in Kakadu. Nikoli ne boste pozabili teh svetih krajev in obiska le-teh z domorodcem, ki vam bo pokazal starodavne gravure in slike, pa tudi šokantne slike prvega stika domorodcev z belimi naseljenci.


5. Cairns
Za zaključek vaše izkušnje je odlično potovanje v Cairns in se podati v aboridžinski kulturni park Thapukai. Nahaja se na vznožju deževnega gozda Barron Gorge, ljudstvo Tjapukai pa so potomci najstarejše kulture na svetu. Igrajte na didžeridu, naučite se, kako metati bumerang in raziskovati grmovje preden se vrnete v nagrajen hostel Cairns Central YHA


Navedeni hostli so le peščica od 85 unikatnih YHA hostlov v Avstraliji. Rezervirate jih lahko na www.yha.com.au. Sobe stanejo od 23 $ na osebo na noč v skupnih sobah po vsej Avstraliji. Na voljo so tudi zasebne sobe − www.yha.com.au/membership/epacks.

Sorodni članki

Prijava