Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Pohod na kamnino Pulpit Rock

Še niste nikoli šli na Pulpit Rock? Neverjetno je! Osupljivo! Čudovito! To so besede, s katerimi ljudje opišejo to znano kamnito formacijo – Pulpit Rock. 

Vsebina
Po štirikilometrskem pohodu boste prišli do klifa, ki ga je oblikovala ledena doba. Ko boste pogledali navzdol, boste zagledali regijo Ryfylke in prelep fjord Lysefjorden. Tisti, ki ste željni pustolovščine in adrenalina boste šli na konec kamna za boljši razgled, tisti, ki pa nam je bolj udobno 15 metrov stran od pečine, bomo pečino samo občudovali. Pulpit Rock je v zadnjih letih postal vedno bolj popularen, vendar ga morate obiskati v lepem vremenu, saj je takrat pohod prijetnejši, vidite pa lahko celotno regijo in fjord. 
 
Če po plezanju na Pulpit Rock še niste imeli dovolj hoje, se lahko odpravite še na goro Kjerag, ki je sicer manj slavna, vendar prav tako čudovita. Ta formacija je zanimiva zaradi kamna, ki je obtičal med dvema gorama. To je tudi popularno mesto za fotografiranje in preizkušanje vašega avanturističnega dela. Si upate stati na njem? 
 
Po dnevu pohodništva in ogledovanja znamenitosti, boste potrebovali prijetno in ugodno nastanitev. Jugozahodna regija Norveške ponuja ogromno dobrih hostlov, ne glede na to ali iščete urbano ali ruralno okolje. Prenočite lahko v hostlu Preikestolen ali v hostlu Lysefjorden in izkusite aktivnosti v naravi kot je ziplining ali vožnja s kanujem. Izberite hostel Ryfylke Hostel Vaulali, kjer boste lahko igrali odbojko, se sprostili na travi ali se podajte do Stavangerja, kjer vam oddih od mesta ponujata kar dva hostla. Stavanger je kar drago mesto, saj je naftna prestolnica Norveške, zato vam zlahka priporočamo hostel, ki je cenovno ugoden. Iz vseh omenjenih hostlov lahko pridete do kamnine Pulpit Rock in Kjeraga. Za več informacij in rezervacije, obiščite spletno stran hihostels.no.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava