Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Spite v domu Drakule

Imate radi duhove, oblačila in gotskost Whitbyja, enega najbolj unikatnih obalnih mest v Veliki Britaniji? YHA Whitby se nahaja v središču dediščine, poleg opatije Whitby na vrhu 199 stopnic. Whitby je poln strašljivih presenečenj, saj je bil inspiracija za delo Drakula Brama Stokerja in svetovno znanega gotskega vikenda v Whitbyju. Odkrijte nepozabno zgodovino in skrivnosti vile, ki je odlična namestitev.

Vsebina

Hostel Whitby 

YHA Whitby Abbey House ima odlično lokacijo za ljubitelje Whitbyja. Nastanjeni ste zraven opatije in iz vetrovnega rta opazujete spektakularni razgled na pristanišče. Če pa želite spati v pravem kosu zgodovine, ima naša prelepa graščina zanimive zgodovinske skrivnosti, ki jih gostje lahko odkrijejo. Berete lahko o našem izklesanem hrastovem vikinškem tramu in o viktorijanskem obarvanem steklu ali pa sanjarite med rožami, ki so zmagale na tekmovanju za najlepši vrt. Lepo urejen hostel je pravo dediščinsko mesto in je ena izmed naših stavb, ki se vam bodo zagotovo vtisnile v spomin. Pazite se strašljive lutke in vampirskih znamk. Hostel je popolno mesto za oddih od živahnih ulic Whitbyja, naša čajnica Abbey House Tearooms pa vedno rada sprejme obiskovalce. Tukaj se lahko ustavite na skodelici čaja in kosu torte ali pa si privoščite ribo in krompirček na našem prostornem vrtu. Če boste potrebovali igrače za vaše najmlajše ali samo miren kraj za branje (priporočamo Drakulo), je YHA Whitby odlično izhodišče za zabavo.

Življenje v Whitbyju

Dvakrat letno tlakovane ceste Whitbyja preplavi morje zanimivih pričesk, punkerskih modnih dodatkov in ekstravagantnih kostumov, saj se tukaj odvija gotski vikend. Naša lokacija je idealna izbira za aprilsko praznovanje in praznovanje noči čarovnic, zato potujte v preteklost in se družite z vampirji in Viktorijanci. Odštekan duh je v mestu prisoten skozi vso leto, saj vsako noč poteka sprehod duhov, ki raziskujejo ulice Whitbyja. V oktobru se odvija mednarodni filmski festival Brama Stokerja, kjer izberejo najboljše grozljivke in napete filme iz vsega sveta, v razvalinah opatije pa poteka tudi zunanja predstava Drakule. Črni žamet v avgustu zamenjajte za rožasto kronico, saj se takrat odvija teden folka, kjer lahko poslušate živo glasbo, ples, pripovedovanje zgodbic, ne boste pa razočarani niti nad stojnicami obrtnikov. Whitby podpira vse kreativne in nenavadne stvari, zato boste vsak dan na živobarvnih ulicah našli umetnike in poulične glasbenike. Če iščete družinsko zabavo, vam Whitby nudi tekmovanje v jadranju, veslanju in razburljiv ognjemet v pristanišču. V Whitbyju se nahajajo tudi odlični stari pubi, vendar vam ne povemo, v katerih straši ...

Družinske zanimivosti

Če boste spali v hostlu YHA Whitby, boste dobili tudi prost vtop v opatijo, saj je le minuto stran in jo krasi zanimiva zgodovina, prelepi razgledi, pa tudi avdio vodič. Blizu je tudi cerkev St. Mary‘s Church, katere pokopališče se pojavi v romanu Drakula. Ko se boste sprehodili navzdol po 199 stopnicah, boste našli labirint butikov in samostojnih trgovin, ki prodajajo nezaslišana oblačila (najstniki bodo navdušeni), odlična darila in naravno kozmetiko. Pristanišče v Whitbyju ponuja izlete z ladjami, iz katerih lahko ribarite, si ogledate kite ali pa si ogledate delujočo repliko ladje kapitana Kljuke. Raziskovalci se lahko naučijo kaj več o skritih pustolovščine kapitana Kljuke v njem posvečenem muzeju, kjer najdejo tudi izobraževalne aktivnosti in družinske dogodke. Če ste ljubitelj tradicionalnih obalnih počitnic, boste na obali našli sladoled, spominke in najboljšo ribo in krompirček. Tudi Scarborough in zaliv Robina Hooda sta le avtobusno vožnjo stran. Unikatna izkušnja Drakule ni za mevže - obiskovalci lahko pričakujejo vlak živih duhov in posebnih učinkov. Za mir in tišino pa se lahko napotite v park Pannet Park, ki ponuja vrtove, trate in gozdove, kjer se lahko sprostite.

Zunanje aktivnosti

Surfanje na šoli surfanja Whitby poteka skozi vso leto in je odlično mesto za učenje - radi imamo tudi nagrajeno peščeno plažo, ki jo uporabljajo in kako samozavesten se počutiš na njihovih učnih urah. Plaža West Cliff Beach ima ogromno prostora za vadbo, plitko vodo za začetnike in je le 10 minut od središča mesta. Pohodniki se lahko odpravite na obalno pot Cleveland Way ali se odpravite do zaliva Robina Hooda ali do Scarborougha in občudujete valove, ki butajo ob klife. Raziščete lahko tudi podeželje in poti v narodnem parku North Yorkshire Moors. Poznamo tudi lokalno trgovino, ki omogoča najem koles, če se želite podati na pot Cinder Track, ki teče med Whitbyjem in Scarboroughom.
 
Kaj še čakate? Rezervirajte nastanitev in raziščite dragulje obale Yorkshira.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava