Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Ramlieh Youth Hostel

Vsebina

Sredozemski center za razvoj in ohranjanje gozdov - Libanon (MFDCL)

Lokacija:
V upravi asociacije »Youth Hostes and Environment« (HEY), se nahajamo v majhnem gozdu vasice Ramlieh v okrožju Aley, na planoti Libanon, na nadmorski višini 800m. Center je 40km oddaljen od prestolnice (Beirut) in 12km od mednarodne prometnice Beirut-Damask, 20km od mesta Aley in 7km stran od nacionalnega parka ceder Al-Shouf. Nahajamo se na osrednji libanonski planoti.

Značilnosti:
Zgradba ima dve nadstropji v staro-libanonskem arhitektonskem slogu. Na razpolago je opremljena (LCD projektor, grafoskop, diaprojektor, televizija in video); sprejemnica s stalno razstavo o ohranjanju okolja; 22 dvoposteljnih opremljenih sob, menza, kjer domačinke strežejo zgolj tradicionalno libanonsko hrano in knjižnica, kjer najdete zanimivosti z okoljevarstvenega področja in gozdnih izdelkov, ki niso iz lesa.

 
Področje pa ima tudi bogato rastlinje, borovce, ciprese, javor in druge vrste dreves. Prav tako je tudi veliko sadnih dreves, kot so breskve, slive, fige, ter aromatske in zdravilne rastline, kot je sivka, ter seveda zelišča. Zlasti slednja domačini uporabljajo tudi v kulinarične namene.
 
 
 
Kontakt:
tel: +961 5 280 430; 961 3 711 386
www.afdc.org.lb
salmanf1@hotmail.com

Sorodni članki

Prijava