Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Južna Švica

Južna Švica se razteza od kristalne vode jezera Bodensee čez hribovit Appenzellerland do alpske pokrajine Toggenburg, počitniške regije Heidiland in Glarnerland. V dolini Rena je Vaduz z prinčevim gradom.

Vsebina

St. Gallen – Srce južne Švice

Prestolnica južni Švice med jezerom Bodensee in Appenzellerland je očarljiva vasica, kamor promet ni dovoljen. Pisana okna so značilnost kraja. Območje opatije s katedralo in opatijsko knjižnico je pod varstvom UNESCO. Kmetijsko območje v St. Gallenu in dolini Ren je odličen kraj za pohodništvo in kolesarjenje.
 
 
Ste vedeli, da je hostel St. Gallen le 11 kilometrov in 15 minut oddaljen od jezera Bodensee? Zgodovinsko staro mesto in trg je le peš oddaljen le nekaj minut. Obdano je z zeleno naravo, mladinski hostel pa ponuja slikovit razgled na strehe mesta, saj se nahaja na hribu. Blizu je tudi veliko pohodniških poti z enimi izmed najlepših naravnih bazenov v Švici - Dreilinden.
 
- Postelja v večposteljni spalnici je na voljo od 34,80 CHF na osebo, vključen je samopostrežni zajtrk.
- Družinska soba s šestimi posteljami in kopalnico je na voljo od 253,80 CHF, vključen je samopostrežni zajtrk.
 

Kreuzlingen – največje švicarsko mesto ob jezeru Bodensee

Regija Kreuzlingen se razteza od območja Seerücken in jezera Bodensee, z mestom Kreuzlingen v središču. Unikatna mejna lokacija je odlično izhodišče za ogled celotnega območja ob jezeru. Raziščete lahko naravni rezervat Lengwiler Pond, zabaviščni park Connyland, muzej Maritime ali planetarij v mestu Kreuzlingen. Regija Thurgau na območju jezera Bodensee je raj za kolesarjenje, plavanje, rolanje ali hojo. 
 
 
Hostel je z visokimi stropi in sončnimi sobami prej bil graščina, leta 2003 pa je bil preurejen. Leži v sredini parka na obali jezera.
 
- Postelja v večposteljni spalnici je na voljo od 32,20 CHF na osebo, vključen je samopostrežni zajtrk.
- Družinska soba s šestimi posteljami in kopalnico je na voljo od 226,20 CHF, vključen je samopostrežni zajtrk.
 

Kneževina Lihtenštajn – Schaan-Vaduz

Kdorkoli potuje v Lihtenštajn, bo takoj opazil posebno atmosfero, ki preveva majhno državo med Švico in Avstrijo. Kneževina je velika 160 kvadratnih kilometrov in je čudovita točka na Zemlji, ki se razteza od sveta jezera Bodensee, vse do alpskega gorovja, ki dosega nadmorsko višino do 2500 metrov. Kulturno bogata, nedotaknjena narava in kulinarično-romantična doživetja: Lihtenštajn obljublja čudovite trenutke blaženosti za telo in dušo.
 
 
Tukaj lahko srečate tudi princa Lihtenštajna med nakupovanjem, se sprehajate po nebesih, odkrivate lahko zgodovinske poštne znamke, opazujete ptice plenilke, plezate po ruševinah ali odkolesarite v disko v sosednjo državo. Kneževina Lihtenštajn ima res mogoče le 160 kvadratnih kilometrov, vendar ponuja veliko možnosti za preživljanje prostega časa. Hostel je v sredini države vabljivo izhodišče za potovanje.
 
- Postelja v večposteljni spalnici je na voljo od 36,00 CHF na osebo, vključen je samopostrežni zajtrk.
- Družinska soba s šestimi posteljami in kopalnico je na voljo od 197,50 CHF, vključen je samopostrežni zajtrk.
 

Sorodni članki

Prijava