Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Obiščite in recite Irski HI!

Če bi me januarja kdo vprašal za 10 držav, kjer bi rada opravila svoje pripravništvo, sploh ne bi pomislila na Irsko. Saj veste, kaj pravijo - nikoli ne reci nikoli. Tako sem mesec kasneje pristala v Dublinu kot praktikant za Irsko združenje hostlov An Óige.
Vsebina
Veliko sem potovala, prvo stopnjo študija sem opravljala v Romuniji, drugo stopnjo na Danskem in v Franciji, zdaj sem pa tukaj. Vedno nekako države, ki sem jih že obiskala, med seboj primerjam in, še pomembneje, vidim, kolikor je možno v času, ki ga imam. V drugih besedah - z majhnimi koraki osvajam svet. Potovanje je del mojega osebnega napredka. Ko potujem, imam možnost videti čudovite kraje, spoznati dobre ljudi in med tem naredim nekaj za svojo kariero.
 
Ko sem prišla v Dublin, nisem vedela, če bom lahko kaj potovala. Irska je majhen otok kjer se vsaj Ircem vse zdi zelo daleč stran. 
 
Štiriurna vožnja z vlakom se zdi veliko potovanje. Nekaj časa traja, da se navadiš na vožnjo z avtom na napačni strani ceste, pa naj se to tukaj zdi še tako normalno, nekaj časa pa traja tudi navajanje na inče in na to, da boš pojedel veliko krompirja. Ko boste pa enkrat Irsko videli, boste razumeli, zakaj je podcenjena, ko se znajde na seznamu krajev, ki jih morate obiskati v Evropi.
 
Razlog je mogoče v tem, da je daleč od celine. Ali pa zato, ker sta na drugi strani Irskega morja Anglija in Škotska. Še vedno pa morate vedeti, da je ta kraj čudovit. 
 
Sem sem prišla februarja. Ogledala sem si okolico Dublina in tudi malce zbežala iz velikega mesta in se odpravila v Severno Irsko in v okrožje Kerry na jugozahodu Irske. Dublin je izjemno mesto z odličnim vzdušjem. Dublin International Hostel je hostel, ki zagotovo mora biti na vašem seznamu, saj boste tam našli poceni nastanitev v ne tako poceni mestu. A še vedno ne morate Irske soditi samo po Dublinu. Videti morate več, da boste razumeli, kaj pomeni »irsko«.
 
To lahko vidite v Killarneyju. Od 24 hostlov, ki jih ima irsko združenje hostlov, je Killarney International Hostel eden izmed krajev, kjer se boste počutili kot doma. 
 
Zaradi gostoljubja osebja, se boste tukaj počutili kot doma in ko veliko potujete, včasih potrebujete prav to. Zdelo se mi je, kot da jih poznam že veliko časa in da me imajo za prijateljico, ne pa za neznanko. 
 
Tukaj sem se odločila, da si od hostla izposodim kolo in se z njim popeljem naokoli. Zame je kolesarjenje najboljša možnost za odkrivanje krajev, saj ga vidiš in občutiš bolje, kot če po potuješ kako drugače. Kolesarjenje do vrzeli Dunloe je ena izmed najbolj vznemirljivih stvari, ki sem jih tukaj počela, razgled pa je veličasten.
 
Zraven hostla je tudi pustolovski park, ki je prav tako super. Obdajal me je skrivnostni gozd in imela sem razgled na jezero Killarney, zato sem se počutila kot junakinja v akcijskem filmu, ki jo lovijo škrati. In ne pozabimo na kajakaštvo
 
Kot sem že omenila, je bil moj prvi izlet izven Dublina odličen. Ljudje vedo veliko o Dublinu. Pubi, muzeji, morje in čudovit park Phoenix. A na Irskem je še veliko več kot samo Dublin. In to vam bi skozi več izdaj Globetrotterja rada pokazala.
 
Oglejte si video, ki smo ga naredili v Killarneyju in nam sledite na Facebooku, Twitterju in Instagramu, pa tudi na naši spletni strani za sveže novice o potovanju po Irski.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava