Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Praznik Šavuot v Jeruzalemu

Odkrijte čarobnost Jeruzalema na praznik šavuot

Približuje se sivan, maj na gregorijanskem koledarju, ko je čas, ko ljudje začnejo posvečati pozornost prazniku šavuot. Ta praznik je eden izmed treh romarskih biblijskih festivalov, ko Tora Izraelcem, ki živijo v kraljestvu Jude, veli, da potujejo v Jeruzalem. Šavuot najbolje poznamo kot dan, ko je ljudstvo Izraela prejelo Toro na gori Sinaj. 
Vsebina

Uživajte v praznovanju, ki ga ne morete izkusiti nikjer drugje kot v Jeruzalemu

Šavuot praznujejo po vsem svetu, vendar se nobeno praznovanje ne more primerjati s šavuotom v Jeruzalemu. Romanje na šavuot do Jeruzalema je lahko tudi finančno ugodno s Hostelling International (HI) Izrael, ki ima v mestu dva hostla, HI Agron Hostel in HI Rabin Hostel.
 
Kamor koli pogledaš, so sinagoge in domovi okrašeni z zelenjem in veliko ljudi ostane pokonci in bere Toro. Po svetu branje Tore traja do polnoči, v Jeruzalemu pa je to branje res čez vso noč. V vsaki soseski se zberejo se prijatelji, sosedi in učenjaki in jo berejo ter se je učijo. Ta branja spremljajo obroki z mlečnimi izdelki, po navadi je to sir. Običajno boste tam našli slastne palačinke s sirom (blintz), sirove bureke ali celo sirovo torto, zato boste morali na počitnicah paziti, če ste slučajno na dieti.

Dalje na zahodni zid

Ob štirih zjutraj začnejo ljudje hoditi do kraja Kotel ali do zahodnega zidu. Zberejo se na kraju, kjer je včasih stal svet tempelj, na plazi Kotla. Z ramo ob rami stojijo in ko začne sonce vzhajati, verniki skupaj molijo jutranje molitve. 
 
Šavuot je praznovanje s tradicijo, praznovanje z učenjem in Jeruzalem je popolni kraj, kjer boste to izkusili. 
 
Kontaktirajte nas na: 
+972.2.594.5550

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava