Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Hostel v slovenskem narodnem parku

Družina Đurđević vodi hostel v slovenskem narodnem parku

 Če v Sloveniji iščete počitnice, polne akcije, vam priporočamo, da spite v gosteh Boruta in Katarine Đurđevića v hostlu Hostel pod Voglom v Bohinju v središču Triglavskega narodnega parka. Katarina in Borut prav tako upravljata športno agencijo Pac Sports, ki ponuja pestro izbiro aktivnosti na prostem. Intervjuvali smo Katarino o tem, kako sta postala lastnika hostla, zakaj obiskati Bohinj in kakšna popotnica je sama. 
Vsebina
 

Kako dolgo ste že v hotelskem poslu? 

Z Borutom (mojim partnerjem) upravljava hostel od poletja 2006, tako da Hostel pod Voglom upravljava že 9 let.
 
Nam lahko poveste nekaj o vaši preteklosti in kako ste končali tukaj, kjer ste? Pred tem sva 10 let upravljala športno agencijo Pac sports na isti lokaciji. Oba sva učitelja športne vzgoje in ljubitelja narave. Med poletno sezono sva spala v isti stavbi, v Hotelu pod Voglom, ki je imel le 2 zvezdici. Lastniki so se odločili, da Hotel pod Voglom zaprejo, saj ni bil dovolj obiskan. Nisva vedela, kam naj dava športno opremo, potrebovala sva mesto za najino agencijo, zato sva bila prisiljena najeti stavbo. Ker se oba navdušujeva nad potovanji in v glavnem spiva v hostlih, sva se odločila, da stavbo preurediva v hostel in na srečo sva bila pri tem kar uspešna. 
 

Kaj priporočate vašim gostom?

Najboljša stvar je Triglavski narodni park, ki je naša največja prednost, saj naš hostel leži v središču Triglavskega narodnega parka na obali Bohinjskega jezera. Smo edina nastanitev z lastno plažo. 
 
Goste lahko spodbudimo, da z nami izkusijo tudi kakšen šport. Upravljava tudi športno agencijo, adrenalinski park Pac Sports, ki deluje že 19 let in je glavna agencija za športe v naravi na tem območju. Svojim gostom lahko ponudimo celoten paket – celodnevne aktivnosti, kot so rafting, vožnja s kanuji, jadralno padalstvo itd. Imamo ogromno športne opreme, ki jo lahko najamejo (gorska kolesa, kanuje, kajake, čolne na vesla itd.). 
 

 
Gostje imajo priložnost, da se preizkusijo tudi v zimskih športih. Naš hostel je od smučarskega letovišča Vogel, kjer lahko smučate vse do maja, oddaljen le 2 kilometra. Tako lahko zjutraj smučate, popoldan pa se v dolini odpravite kolesarit ali na vožnjo s kanujem na Bohinjskem jezeru.
 
V Bohinju je ogromno možnosti za aktivnosti, zato je škoda, ko gostje pridejo v Bohinj le za eno popoldne. Veliko je priložnosti za zunanje športe, kot so vodni športi, plezanje, kolesarjenje, pohodništvo in ne toliko za zabavo. Izjema je le poletje, ko je v Bohinju veliko turistov in se tukaj odvija tudi veliko koncertov in drugih dogodkov. Razen v juliju in avgustu je Bohinj zelo tih in ni dobra možnost, če popotniki iščejo glasne zabave.

Kateri je tvoj najljubši kraj v Sloveniji in kateri je tvoj najljubši kraj na vsem svetu?

Med destinacijami v Sloveniji se je zelo težko odločiti. Slovenija je majhna država (da jo prepelješ, potrebuješ le 3 ure), a imamo nekaj vsega – nekaj obale, visoke Julijske Alpe, veliko jezer, tisoče jam, vinogradov in gozdov. Nimamo pa velikih mest. Naše glavno mesto lahko prehodiš v le dveh urah. Sem ljubiteljica gora, zato bi bil moj najljubši kraj Bohinj, kraj, v katerem živim. Izbrati najljubši kraj na svetu pa je zelo težko. Spet bi izbrala Bohinj. Povsod je lepo, a doma je najlepše. 
 

Kaj misliš, da mora imeti dober hostel? 

Najbolj pomembno je ozračje hostla. Seveda je zelo pomembna tudi lokacija, čistoča in območje, kjer se hostel nahaja. A če ni dobrega ozračja, nekaj manjka. In z ozračjem mislim osebje. Osebje je izjemno pomemben faktor. Če je osebje prijazno, profesionalno in pomaga gostom, se gost počuti, kot da je v kraju dobrodošel in se rad vrača. 

Kateri je tvoj najljubši hostel v katerem ste spali kot popotnica (razen vašega)?

Spomnim se, da sem spala v majhnih hiškah v na plaži Tuluma v Mehiki in na plaži Cabo Blanco (Mehika – obala Pacifika). Niso bili »pravi« hostli, a so me res impresionirali. V Evropi pa se najbolj spomnim hostla v Baslu, v Švici. Imel je bolj hladno notranjo opremo (kot jo ima večina švicarskih hostlov), vendar je bilo osebje zelo prijazno in sem tam imela dober občutek. V veliko hostlih, kjer sem spala pred kratkim (tukaj se nanašam na hostle v velikih mestih), sem vedno dobila bolj uraden in neoseben občutek. Tam sem zagotovo pogrešala dobro ozračje. 
 

Kam bi rada potovala naslednjič?

Imam mnogo želja. Rada bi obiskala baltske države, države zahodne Evrope in Finsko. Moja naslednja destinacija bo Portugalska. Obožujem Portugalce. Ko bo čas, bi prav tako rada še enkrat obiskala Južno Ameriko.
 
Kati Ollula

Sorodni članki

Prijava