Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Coworking v Mariboru

Vsebina
Popotovanje z ustvarjanjem poslovnih stikov
 
Ste si vzeli prosto leto, da razmislite, kaj bi počeli v življenju? Razmišljate, da bi šli kot prostovoljec v tujino? Bi radi kar vzeli nahrbtnik in šli, kamor vas popelje pot? Morda pa ste si poiskali delo v tujini kot au-pair ali kaj podobnega?
 
V vsakem primeru čutite, da je napočil čas, da se najdete in ugotovite, kaj bi radi počeli s preostankom svojega življenja. Tekom tovrstnih potovanj pa boste seveda kovali pomembna nova poznanstva ter tudi ustvarjali morebitne poslovne stike.
 
 
Obstaja pa tudi bolj sistematičen način, da bi počeli prav to.
 
Vsako mesto, ki ga boste obiskali in vsaka oseba, ki jo boste spoznali vam lahko in bi vam naj razširila obzorja.
 
Hosteling International, ki je zastopan v devetdesetih državah širom sveta, je odlična platforma za potovanje in spoznavanje novih ljudi in kultur. HI si je kot svojo misijo celo zadal, da bo podpiral mobilnost ter pomagal mladim ljudem, da pridobijo neformalna znanja skozi potovanja. 
 
 
Sedaj pa obstaja tudi odličen način, da tovrstne izkušnje sistematsko nadgradite, saj je coworking skoraj že postala nova mantra, ki se uveljavlja med mladimi podjetnimi nadobudneži.
 
Mnogo mest širom sveta (od Cape Town-a do Sankpeterburga in od Los Angelesa do Maribora) imajo svoje coworking skupnosti, kjer se povezujejo običajno mladi in svobodni tako po zaposlitvi kot duhu, da bi razvijali svoje poslovne zamisli, delili izkušnje, znanja, gostili dogodke, seminarje, vadili… in take skupnosti so po navadi lačne in žejne novih pogledov, zamisli in znanj ter vedno pripravljene sprejeti popotnike s podobnimi vrednotami. 
 
 
Če torej želite potovati, a hkrati slediti svoji zamisli o razvoju podjetne ideje, ki naj postane osnova vaše karierne poti, si vzemite malo časa v vsakem mestu, ki ga obiščete ter skočite v njihov coworking. Tam boste lahko delali na svoji zamisli, še pomembneje pa, boste lahko spoznali druge ljudi, ki razvijajo svoje zamisli ter tako ustvarili svojo mednarodno mrežo poslovnih stikov. Večina coworking prostorov ima poskusne ponudbe, ki so lahko brezplačne, ali pa pod ugodnimi pogoji – vendar nekateri zahtevajo plačilo.
 
Odličen primer tovrstnega povezovanja je CWMB (CoworkingMaribor) v Maribor. Nahaja se blizu HI hostlov Pekarna in UNI ter je le par pritiskov na kolesarski pedal stran od Mlade Lipe. V CWMB  lahko pridete in delate v njem brezplačno. Odprt je vsak delovnik med deveto in sedemnajsto uro ter vam ponuja hitro in brezplačno WiFi povezavo, sobo za sprostitev in konferenčno sobo,kjer se lahko s kom sestanete tudi za poslovni sestanek. CWMB, ki ga je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo RS otvoril šele 12. januarja, že šteje preko 40 članov, skupnost pa neprenehoma raste. 
 
 
Če torej obiščete Maribor, lahko uživate v znamenitostih mesta, spoznate druge popotnike v izvrstnih hostlih v mestu ter razvijate svojo poslovno mrežo tako da se oglasite v CWMB. To je popolna ponudba potovanja, zabave, raziskovanja in investiranja v vašo prihodno kariero! 
 
 
Več o CWMB lahko preberete tukaj ali pa na facebooku.
 
Borut Jurišić

Sorodni članki

Prijava