Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

1000 let Leipziga

Vsebina
Mali Pariz, Atene na reki Pleisse in Benetke severa – Leipzig si je prislužil svojo pot do slave. Prvič je bil omenjen leta 1015. Saksonska metropola je danes znana kot mesto glasbe, trgovine in začetna točka mirovne revolucije. Leta 1989 je tisoče meščanov Leipziga mirno demonstriralo za svobodo in demokracijo.


Copyright Leipzig Tourismus und Marketing (LTM)  - www.leipzig.travel.

Leipzig pa ni znan le po trgovini in tradiciji sejmov, vendar tudi po glasbeni in kulturni sceni. Ima unikatni sistem hodnikov in zato je stari center mesta še bolj unikaten. Elegantni butiki in dizajnerske trgovine privabljajo obiskovalce k nakupom. Večino zanimivosti v mestu si lahko ogledamo peš, na primer staro mestno hišo, cerkev St. Thomasa, cerkev St. Nicholasa, različne muzeje in galerije. Dobro mero kulture lahko uživate tudi v Gewandhausu, v leipziški operi in ob svetovno znanem deškem zboru St. Thomas.

Glasbena tradicija je izredna. To je mesto, kjer so delali Sebastian Bach, Felix Mendelssohn Bartholdy, Robert in Clara Schumann in kjer je bil rojen in izučen Richard Wagner. Glasbeno zgodovino Leipzig z zbori, ki nastopajo po vsem mestu, piše tudi danes.


Copyright Leipzig Tourismus und Marketing (LTM)  - www.leipzig.travel.

Leipzig si je prislužil tudi velik ugled zaradi njegove kulture restavracij. Skoraj vse od 1400 restavracij in gostiln ponujajo mize tudi zunaj. Tukaj je tudi veliko možnosti za zabavo in za preživljanje časa s prijatelji. Okrožje Barfußgäßchen, okrožje gledališče in okrožji Karl-Liebknecht-Straße in Münzgasse so najboljši kraji, če želite uživati ob dobri kuhi v centru mesta. Druga privlačna možnost je Karl-Heine-Straße v okrožju Plagwitz. Središče mesta je idealno tudi za nakupovanje ali sprehod.

Leipzig ima tudi več kot 15000 kulturnih ostankov, 80 % njih je iz wilhelminske dobe, časa v Nemčiji ob koncu 19. stoletja, ko je Nemčija doživela hiter industrijski razvoj.

Tretjina Leipziga je zelena z jedrom v Auenwaldu, gozdu ob reki, ki teče skozi mesto in je edini v Evropi. Tako boste z izletom z ladjico čez kanale ali reko Leipziga odkrili pljuča mesta.


Copyright Leipzig Tourismus und Marketing (LTM)  - www.leipzig.travel.

Drugi zeleni del mesta je živalski vrt. Je najmodernejši v Evropi. Njegov zadnji projekt je tropska hala imenovana Gondwanaland.

2015 – pomembna obletnica za mesto
Vsako leto se na binkošti (22. do 25. maj) v Leipzigu zbere do 30000 ljudi in obišče gotski festival (Wave Gothic Meeting).

Na obletnico se bo Leipzig za vso leto preobrazil v oder. Glavna točka bo festival od 31. maja do 7. junija 2015, začel pa se bo s festivalom uličnega gledališča. Predstavil bo zgodovino in pomembnost mesta od preteklosti do danes.


Copyright Leipzig Tourismus und Marketing (LTM)  - www.leipzig.travel.

Poleti 2015 bo zazvonila Mendelssohnova Himna čaščenja (Labgesang), ki jo bo na prostem zaigralo kar 185 glasbenikov, orkester Gewandhausa, pa tudi solisti in 1000-članski pevski zbor.

Mednarodni Youth Hostel Leipzig
Mladinski hostel ima 170 postelj, večina v dvo- do pet-posteljnih sobah. Imajo tudi sobe za vodje skupin in sobo z desetimi posteljami in sobe, ki so invalidom prijazne. Gostje lahko uporabijo jedilnico za do 80 oseb, klubsko sobo za do 16 ljudi, sobo za mednarodne igre, sobo s televizijo, sobo za namizni tenis in seveda avtomate s hrano in pijačo.



Mladinski hostel se nahaja na severovzhodnem delu središča mesta.

Več informacij na: www.jugendherberge.de

Sorodni članki

Prijava