Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Pobeg v Kanado

Vsebina
Jesen v Mont Tremblantu, Kanadi – Pobeg

Spet je čas, ko si mati narava najlepšo obleko za zadnje slovo preden nastopi zima. Jesen je zagotovo najlepši čas v letu, pa tudi najkrajši, zato se ga oklenite, dokler se ga lahko, saj bliskovito pride in gre. Da ga kar najbolj izkoristite, vam ni treba iti daleč – Mont Tremblant je le dve uri stran od Montreala in ponuja nekaj za vsakega.



Tihi dan

10:00 Izlet v gozd
Svež zrak diši po borovcih, listje šelesti, sonce je še vedno toplo, poslušate petje ptic in si ogledujete čudovite barve. Gozd je najbolj čaroben v jeseni in Narodni park Mont-Tremblant ponuja kar 82 pohodniških poti vseh težavnosti, da boste pred zimo lahko še enkrat dihali svež zrak.

13:00 Le Sandwicherie
Le Sandwicherie po vašem jutranjem pohodu ponuja vročo juho, dober sendvič iz domačih sestavin in toplo kavo. Preprosto, dobro, HI kartica pa vam prinese še 10 % popust. Moramo reči še več?

14:30 Užitki kopanja
Da uživate v naravi, se vam ni treba izgubiti v gozdu. Popoldan lahko uživate v spa-ju Scandinave Spa za vrhunsko relaksacijo – kadi, savne, masaže na deželi in na bregu 'Hudičeve reke' (The Devil's River). HI Mont Tremblant ponuja pakete po nizki ceni.

16:30 Šov gorovja The Laurentides
Smučarska sezona se še ni začela, smučarske žičnice pa že delujejo. Naj vas popeljejo na vrh najvišje gore gorovja Laurentides in uživajte v razgledu na barvite gore ob sončnem zahodu s pijačo v roki.

21:00 Mirni večer v hostlu
Zaključite večer s pivom v baru hostla Mont Tremblant ali s petjem ob ognju. Preden greste v posteljo, si ne pozabite ogledati magičnih zvezd.



Adrenalinski dan

10:00 Izlet v gozd
Začnite svoj dan v Narodnem parku Mont Tremblant. Če pohodništvo za vas ni dovolj vznemirljivo, se podajte na Vio ferrato – pot, ki zajema plezanje in pohodništvo in poteka na delu klifa, 220 metrov nad morjem in nad 'Hudičevo reko' (The Devil's river) na mreži mostov.

13:00 The Poutinerie
Po plezanju boste imeli velik apetit, zato lahko brez slabe vesti naročite poutine, tradicionalno kanadsko jed, po vaši izbiri v Smoke's Poutinerie. Potrebovali boste moč za ostali del dneva, z 10 % popustom s kartico HI pa si lahko naročite še dodatno slanino.

14:30 Kopanje? Ne, hvala.
Vrnete se lahko nazaj v narodni park in s kanujem, kajakom ali rabasko (kanadskim čolnom) raziskujete šest rek in 400 jezer. Izognite se kopanju v rekah ali jezeru, saj je voda v tem času ledena, to, da ste izpustili skandinavske kopeli pa vam bo še zelo žal.

18:00 Gorovje Laurentides iz zraka
Tudi ko počivate, nič ne naredite polovično. Da bi videli sončni zahod v jesenskih barvah, potrebujete nič manj kot helikopter. HI kartica vam omogoči 10 % popust na vse lete (10-, 20- ali 30-minutne) pri Heli-Tremblant. Izkušnjo si boste zapomnili za vedno.

21:00 Poskusite 'Hudiča'
Zaključite večer v pivovarni La Diable Microbrewery in poskusite najboljša piva v okolici. Boste po takšnem dnevu še imeli moči za obisk pivovarne? Mogoče vas bo 15 % popust na piva s kartico HI prepričal, da vztrajate do konca.



HI Mont Tremblant
Če za svoje prenočišče nočete plačati celega bogastva (še posebej po tem, ko ste plačali helikopter), vas ekipa hostla HI  Mont Tremblant pričakuje z odprtimi rokami. Po adrenalinskem dnevu vas bodo čakala jajca in slanina v Chez Lorrain, ki je stalnica mesta že več kot 40 let.

Pssst … v novembru 2014 vas hostel pričakuje s posebno jesensko ponudbo – plačate dve noči in tretjo dobite zastonj. Več informacij tukaj.

Fotografije: Uvod (rumeno listje, rdeče listje), tihi dan (spa, listje, Sandwicherie) in adrenalinski dan (poutinerie, Héli-Tremblant Le Diable Microbrewery).

Sorodni članki

Prijava