Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Vrnimo se v naravo!

Vsebina
Nasveti Hostelling International Finska za vse ljubitelje narave

Hostli HI v Finski ponujajo širok izbor nastanitve skozi vso leto za obiskovalce, ki si želijo ogledati edinstveno finsko naravo. Naši hostli ponujajo nastanitev za vse okuse, pa če iščete moderno udobje brez da bi se odrekli naravi, ali nepozabnemu vzponu na enega izmed hribov. HI Finska je izbrala najboljše hostle, ki so popolni za ljubitelje narave.



Timitra Hostel, Lieksa
Hostel Timitra je unikaten hostel, ki se nahaja v nekdanjem centru za urjenje mejne straže in je obdan s prelepo naravo. Razgled iz savne se odpira na veličastno jezero Pielinen. Po karelinskih navadah hostel toplo sprejme vse, pomemben pa je tudi podatek, da je dobil mnogo pohval za njegov okusen jedilnik, ki vključuje lokalne in organske sestavine. Sobe so čiste in prostorne in s tem zagotavljajo mirni spanec, kar vas bo pripravilo za pustolovščine naslednjega dne.

Lieksa ponuja ogromno priložnosti za aktivnosti v naravi, med njimi so vožnja s kanujem, ribarjenje, rafting, pohodništvo in smučanje. Pohodniki se lahko odločijo med neštetimi potmi, med njimi so Koli, Ruunaa, Patvinsuo in Karhunpolku. Cesta Rukajärvi, ki se začne v Lieksi in območje Änäkäinen ponuja ogromno za tiste, ki jih zanima vojna zgodovina.

Hostel ima enoposteljne in dvoposteljne sobe ter sobe za 4-5 oseb. Nekatere sobe imajo tudi kopalnico. Zajtrkujete lahko v bistroju hostla ali pa uporabite kuhinjo v hostlu. Hostel je oddaljen okoli 1,5 km od centra Liekse.

Timitra Hostel
Timitrantie 3
FI-81720 Lieksa, Finland
Tel. +358 44 333 4044 
Odprt skozi vso leto



Hostel Visatupa, Raudanjoki
Hostel Visatupa je bil leta 2012 imenovan za hostel leta. Nahaja se na idilični lokaciji ob jezeru v vasu Raudanjoki, na južnem delu občine Sodankylä. Čeprav je Visatupa pravzaprav mlečna farma, imajo lastniki desetletja izkušenj s ponujanjem prenočišča.

Skozi vse leto si lahko v Visatupi ogledate ogromno. V jeseni lahko na primer nabirate gozdne sadeže na barjih, poleti lahko ribarite s kolesom in pozimi lahko hodite s krpljami ali smučate pod severnim sijem. Hostel je dobil pohvale za domače kuhano hrano, gostje pa si lahko ogledajo tudi delovanje mlečne farme. Po napornem dnevu si lahko odpočijete v savni ali delate palačinke v tipični laplandski krčmi. Osebje v Visatupi lahko organizirajo tudi izlete v bližnje kraje, na primer v Pyhä-Luosto, na severni polarni krog ali v Rovaniemi.

Prenočišča so na voljo v treh zgradbah. Izbirate lahko med sobami za 2-4 osebe in med apartmaji za 4-6 oseb. Vsi apartmaji imajo kuhinjo, hladilnik, kopalnico in savno. Gostje, ki so nastanjeni v sobah imajo dostop do velike dnevne sobe, kuhinje, kopalnic in drugih skupnih sob. Visatupa ponuja polni ali polpenzion.

Hostel Visatupa
Seipäjärventie 409
FI-99510 Raudanjoki, Finland
Tel. +358 16 634 133 
Odprt skozi vso leto



Hostel Hirvikoski, Toholampi
Hostel Hirvikoski se nahaja na zgornjem delu reke Lestijoku v vasi Sykäräinen v centru regije Ostrobothnia. V hostlu Hirvikoski je narava na vašem predpražniku, okrožje pa ponuja ogromno stvari za obiskovalce, ki so ljubitelje nedotaknjene divjine, brzic in močvirij.

Več kot polovica okrožja Toholampi je močvirnata, regijo Ostrobothnian si zato lahko najbolje ogledate s kolesom. Veliko je zatočišč, kjer si lahko odpočijete, zato so mogoči tudi večdnevni pohodi. Reka Lestijoki, ki teče skozi celotno okrožje, je idealna za ribiče in za kanuiste.

Hostel ima enoposteljne in dvoposteljne sobe ter skupne kopalnice. V ceno je vključen zajtrk. Ostale obroke si lahko pripravite v skupni kuhinji, ali obiščete restavracijo.

Hostel Hirvikoski
Tornikoskentie 50
FI-69410 Toholampi, Finland
Tel. +358 6862 3086 
Odprt skozi vso leto



Hostel Ahopää, Saariselkä
Hostel Ahopää je sanjska destinacija za vse ljubitelje narave. Nahaja se na robu narodnega parka Urho Kekkonen. Hostel ponuja izjemno izhodišče za raziskovanje unikatnih hribovitih pokrajin v Laplandu. Območje ponuja ogromno stvari skozi vse leto, pa če pridete, da izkusite polnočno sonce ali severni sij. V ceno je vključena tudi uporaba savne ob večerih, po razvajanju pa lahko skočite še v reko. Za tiste, ki iščete bolj eksotično savno, je trikrat na teden na voljo tudi dimna savna za doplačilo.

Območje ponuja raznolike aktivnosti, hostel pa ponuja tudi opremo, kot je navigacija. V ceno prenočišča je vključena tudi udeležba na tedenskih vzponih v območju Kiilopää. Izbirate lahko tudi med mnogimi označenimi potmi, kjer se lahko sprehajate ali se podate na geocaching.

Hostel ponuja sobe za 2-6 oseb. Skupne sobe so ločene na ženske in moške, kopalnice so skupne. V hostlu je na voljo tudi skupna kuhinja in savne.

Hostel Ahopää
Suomen Latu Kiilopää – Fell Centre Kiilopää
Kiilopääntie 620
Tel. +358 16 6700 700
Odprt: 
31. maj 2014 – 28. september 2014 
9. november 2014 – 2. maj 2015
31. maj 2015 – 26. september 2015
9. november 2015 – pomlad 2016


Sorodni članki

Prijava