Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Oktober je dober za skupine!

Vsebina
Andrej Šifrer je v pesmi šum na srcu zapisal "...do takrat oktober ni bil slab in ne dober, le v večnost zapisan čas...", v Popotniškem združenju Slovenije pa smo prepričani, da bi spremenil mnenje, če bi nekaj dni v oktobru preživel v skupini v enem izmed slovenskih Youth Hostlov. Oktober je tudi čas poznih trgatev in po navadi z dovolj sonca čez dan, a nekoliko bolj svež ob jutrih in večerih.



V Slovenj Gradcu lahko le streljaj od centra mesta izvedete še tako zahteven seminar, druženje ali izobraževanje z vašo skupino, saj imajo poleg kakovostne namestitve na voljo še vrsto sodobno opremljenih skupnih prostorov. V primeru nekoliko manjše skupine vas vabimo v osrčje Slovenije - v Trbovlje, kjer boste v samem centru kraja ustvarjali v novem hostlu, ki se prav tako nahaja v sklopu mladinskega centra in ponuja široko paleto možnosti za skupine. Tudi v rimski Celei oziroma današnjem Celju vas v hostlu MC Celje sprejmejo v ustvarjalnem okolju za skupine, povsod v hostlu pa vas bodo spremljale celjske legende. Za največje skupine (hostel sprejme preko 600 oseb) priporočamo objem oljčnega nasada in jadranskega morja - ali v prevodu Hostel Debeli Rtič, kjer se lahko osvežite v ogrevani morski vodi v bazenu, z malo poguma pa tudi v morju. Za konec pa vam ponudimo še hostel Pekarna, ki se nahaja le nekaj sto metrov od centra Maribora in stare trte, ki kraljuje na mariborskem Lentu. Seveda tudi hostel Pekarna ponuja vse potrebno za skupine. Čisto za konec pa vam namignemo, da je na Bledu v oktobru zelo prijetno. Na Bledu vas vabimo v Youth Hostel Bledec, ki se nahaja pod blejskim gradom in le nekaj minut od jezera, obdanega z drevesi, ki se kitijo v tisočerih jesenskih barvah.

Vse učitelje pa obveščamo, da v sklopu nove mednarodne spletne strani za skupine HI Group do konca oktobra poteka nagradna igra „Win a school trip voucher“ kjer lahko z malo sreče pridobite nagradni vavčer v višini 1000 funtov (približno 1.270 EUR) za naslednjo šolsko ekskurzijo. 

1. Youth Hostel Slovenj Gradec
V hostlu Slovenj Gradec nudimo namestitev v moderno opremljenih sobah, in sicer enoposteljnih, dvoposteljnih in štiri posteljnih sobah ter v štirih apartmajih, ki pa ponujajo bivanje za tri, štiri ali osem oseb. Skupno število ležišč je 59. Vse sobe in apartmaji so opremljeni z lastnimi kopalnicami in sanitarijami, en apartma je prilagojen invalidom. Gostom je namenjena tudi skupna kuhinja, kjer si lahko vsak pripravi svoj obrok. Poleg kuhinje je tudi pralnica, kjer lahko gostje operejo, posušijo in zlikajo svoja oblačila.



2. Youth Hostel Trbovlje
Mladinski center in hostel Trbovlje razpolaga s 24-imi posteljami, ki so razporejene po dormitoriju, apartmajih in dvoposteljnih sobah. Vse sobe imajo svojo kopalnico in brezplačen wi-fi. V hostlu je tudi kuhinja z jedilnico, kjer se strežejo zajtrki, gostje pa lahko kuhinjo uporabljajo za pripravo ostalih obrokov. Na voljo je dvorana z odrom, kjer se izvajajo koncerti, razstave in pa delavnice ter kavarna. Možna je izposoja koles. V hostlu je na voljo tudi Turistično informacijski center Zasavje, ki gostom in drugim obiskovalcem organizira izlete, nudi splošne informacije in brezplačen promocijski material. V neposredni bližini se nahaja trafika, trgovine, kino dvorana, gledališče, muzej, restavracija, avtobusna postaja, stadion, košarkaško in odbojkarsko igrišče.



3. Youth Hostel MC Celje
Hostel Celje se nahaja ob robu starega mestnega jedra Celja v na novo obnovljeni zgodovinski stavbi v neposredni bližini železniške in avtobusne postaje. Na razpolago je 11 tematsko urejenih sob, ki so jih opremili lokalni umetniki. Hostel je del mladinskega centra, ki vsebuje tudi kavarno, seminarsko dvorano ter številne možnosti za družabne in športne igre. Na razpolago je 42 ležišč v 11 različnih sobah: 2 enoposteljni sobi (lasten tuš in umivalnik), 5 dvoposteljnih sob (lasten tuš in umivalnik), 4 sobe s skupnimi ležišči za 6-8 oseb. V srednji etaži je na voljo skupna kopalnica z ločenimi stranišči, skupen družabni prostor s popolnoma opremljeno kuhinjo ter poseben prostor s pralnim in sušilnim strojem. Vse sobe so opremljene z umivalnikom in omaricami s ključi.



4. Youth Hostel Debeli Rtič
Nastanitev v Hostlu Debeli rtič je možna v 43 prijetno opremljenih sobah s kopalnico. Večina sob ima balkone oz. teraso bodisi s pogledom na morje bodisi na vinograd. Prav tako je možna nastanitev v 96 sobami s 4, 12, 14, 15 ležišči s souporabo sanitarij, čajne kuhinje in skupnega prostora za druženje s TV sprejemnikom. Dostop z invalidskim vozičkom je urejen. Ni potrebno skrbeti za posteljnino in brisače, saj so sobe s tem že opremljene. Gostom je na voljo pralnica s sušilnico.



5. Youth Hostel Pekarna
Hostel Pekarna je v celoti prenovljen in sodobno zasnovan. Ponuja namestitev v sedmih štiriposteljnih sobah s kopalnicami, dostopnimi preko širokega bivalnega hodnika, namenjenega druženju, posedanju in prehodu na leseno teraso. Mansarda je urejena kot rezidenčni center. Gostje lahko izbirajo med sodobno opremljenimi apartmaji ali garsonjerami s svojo kuhinjo in kopalnico. Kapaciteta ležišč v Hostlu Pekarna je 61 ležišč. Za ogled Maribora, njegovih znamenitosti in okolice je gostom hostla na voljo izposoja koles.



6. Youth Hostel Bledec
Hostel Bledec je popolnoma obnovljena stavba in nadaljuje 80-letno tradicijo mladinskega turizma na Bledu. Nahaja se v mirnem predelu kraja, oddaljenem od jezera le 5 minut hoje. Mimo vodi tudi prijetna sprehajalna pot do gradu, kamor je mogoče priti v pičlih desetih minutah. V objektu je 12 sob s 55 ležišči, ki so večinoma tri, štiri in pet posteljne, opremljene s tušem, WC-jem in TV; restavracija, bife, skupni prostor z internet kotičkom in parkirišče.


Sorodni članki

Prijava