Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Jesenska potepanja po Geoparku Idrija

Vsebina
Geopark Idrija, ki deluje pod okriljem Centra za idrijsko dediščino, zajema celotno območje idrijske občine. Poleg tehniške dediščine, ki je nastala kot posledica delovanja idrijskega rudnika in je danes uvrščena na UNESCO Seznam svetovne dediščine, je območje zaznamovano z raznolikimi geomorfološkimi, geološkimi in botaničnimi posebnostmi (Divje jezero, Idrijski prelom, Gačnik, težko dostopne in slikovite soteske v zgornjem delu Idrijce). Če dodamo temu še pestro kulturno dediščino območja, se vse skupaj poveže v celovito turistično izkušnjo. 


Anthony`s shaft  (photo-Jani Peternelj); www.visit-idrija.si

Poleg ohranjene bogate dediščine rudarjenja pa Idrija in njeno podeželje ponujata tudi pestro in neokrnjeno naravo ter zakladnico kulturnega izročila v mestu in na podeželju.

Po tematskih poteh Geoparka Idrija
Na območju Geoparka Idrija je na voljo 22 kolesarskih in pohodnih tematskih poti, ki se med seboj povezujejo. Obiskovalci tako lahko v enem dnevu prekolesarijo in prehodijo več poti ter ture prilagajajo svojim sposobnostim in opremljenosti. Kolesarjenje in pohodništvo po Geoparku Idrija ni namenjeno zgolj aktivnem preživljanju prostega časa na Idrijskem, temveč njegove tematske poti potekajo ob naravnih in kulturnih posebnostih idrijskega podeželja, ki jih ne bodo mogli prezreti niti največji športni navdušenci. Poleg tega so vanje vključeni številni turistični ponudniki na podeželju, ki znajo poskrbeti za pristno lokalno okrepčilo med turo. 


Idrijske Krnice (photo-Gregor Kacin); www.visit-idrija.si

Za vse tiste, ki tudi v jesenskih mesecih radi aktivno preživljajo svoj prosti čas, smo pripravili zanimive pakete po geoparkovih tematskih poteh. Paketi so primerni tako za posameznike kot družine. 

PAKET »JESENSKA POTEPANJA PO GEOPARKU IDRIJA«
   
1. DAN
Prihod in namestitev v Hostel Idrija 
Samostojen ogled Idrije


Idrija (Photo - Jani Peternelj); www.visit-idrija.si

2. DAN
Ogled Mestnega muzeja Idrija 
Ogled kamšti 
Sprehod po geoparkovi tematski poti »Ob Rakah – po poti idrijskih naravoslovcev« 
Idrijsko kosilo 
Kolesarska tura po geoparkovi tematski poti »Po Krniški planoti« 
Možnost degustacije mlečnih izdelkov 


Idrijski žlikrofi (Photo-Geopark Idrija); www.visit-idrija.si

3. DAN
Ogled  Antonijevega rova 
Kolesarska tura po geoparkovi tematski poti »Vojsko – najvišja ležeča vas na Primorskem« 
Ogled Partizanske tiskarne Slovenija 
Ogled grobišča Vojščica
Ogled Hudournika
Ogled kmetije na Brdu, Brdarjevega slapu in mokrišč v Gačniku


Bučke( Photo-Gregor Kacin); www.visit-idrija.si

CENA PAKETA: 61,60 € 
• vključuje vstopnine po programu, idrijsko kosilo, 2x nočitev v Hostlu Idrija v dvoposteljni sobi
• možna doplačila: prevoz oseb in opreme, najem pohodniškega/kolesarskega vodnika

Hostel Idrija – nastanitev za pohodnike in kolesarje
Hostel Idrija se nahaja na prijetni lokaciji v neposrednem središču mesta Idrija, ki predstavlja izhodiščno točko za kolesarske in pohodniške ture v Idrijsko hribovje.  

Do mestnega središča, kjer si lahko ogledate bogato dediščino idrijskega rudnika živega srebra, nakupujete v trgovinah s čipko in uživate v lokalni kulinariki,  vas loči le kratek petminutni sprehod.



Hostel Idrija ponuja ugodna prenočišča v dvoposteljni, triposteljni ali štiriposteljni sobi, za večje skupine pa je na voljo tudi osemposteljna soba. Pohodnikom in kolesarjem je na voljo varen prostor za spravilo opreme, brezplačna pregledna karta z vrisanimi tematskimi potmi po Geoparku Idrija, svetovanje pri pohodniških in kolesarskih turah, možnost najema pohodniškega in kolesarskega vodnika, možnost najema prevoza pohodnikov in kolesarjev ter opreme.

Pridite v Geopark Idrija in odkrivajte dokaze neusahljive ustvarjalne moči narave in človekovega uma, naužijete se svežega zraka, razkošnih razgledov, našega gostoljubja ter zanimivih zgodb, ki jih pri nas pišejo narava in ljudje.

Dobrodošli!



Več informacij:
TIC IDRIJA
Mestni trg 2, 5280 Idrija
+386 (0)5 37 43 916

Sorodni članki

Prijava