Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

39 znamenitosti UNESCO v Nemčiji

Po vsem svetu se UNESCO trudi, da bi zaščitil najbolj posebne in čudovite kraje, saj bi brez naše kulturne dediščine izgubili pogled na to, kako je človek napredoval. Nemčija se lahko pohvali z izjemno velikim številom krajev, ki so zaščiteni pod UNESCO in je tako priljubljena destinacija za posameznike, družine, šole in univerze, ki si želijo odkriti in ogledati nekaj svetovne zgodovine.

Vsebina

Izhodišče na vašem potovanju po Nemčiji

Po vsej Nemčiji so razporejeni hostli, ki vas popeljejo bliže atrakciji ne glede na to, katerega izmed 39 zaščitenih krajev si ogledate. Še več, naši hostli so udobni, moderno opremljeni in po ugodni ceni. Ne glede na to, ali si ogledate čudovite gozdove in reke ali pa katedrale, cerkve ali zlitje človeškega dela in narave, so naši hostli dobro izhodišče preden se podate na pustolovščino.

Nastanitev, ki je veliko več

Učitelji in profesorji se večkrat pametno odločijo, da bodo svojim učencem in študentom pokazali kraje, ki bi jih drugače videli samo v učbeniku. Vsak dober profesor pa ve tudi, da mora biti praktično učenje povezano s teoretičnim, zato so za učenje potrebne tudi ure v razredu. V naših hostlih je mogoče tudi to – ponujamo moderne sobe, kjer lahko predavate, preden se podate na obisk kraja. Prav tako imamo odlične kuharje, ki so pripravljeni, da vam postrežejo s hranilnimi obroki.

2000 let zgodovine

UNESCO-va dediščina v Nemčiji pokriva kar 2000 let zgodovine – od Rimljanov do danes. V Nemčiji boste našli vsako vejo zgodovine. Rezervirajte nastanitev v naših hostlih po ugodnih cenah in se pripravite na raziskovanje 39 krajev, zaščitenih pod UNESCO.

Vsa mesta v le enem mesecu

Uspelo mu je – to leto je bloger Michael Turtle iz Avstralije obiskal vsa mesta, zaščitena pod UNESCO v le enem mesecu. O projektu je vsakodnevno pisal v blogu Time Travel by Train.
 
Navdušili so ga park Muskau, zid Limes in kupola v Aachnu in jih označil za 'neverjetne' in 'fantastične'. Spal je v hostlih, ki so ga prav tako impresionirali.
 
Na severu Nemčije je obiskal narodni park Wadden Sea – prostrana voda, ki si jo Nemčija deli z Nizozemsko in Dansko. En način, da si ga ogledaš je, da hodiš po njem. V tistem času je Michael naletel na oseko in tako hodil po blatu in videl majhne živali, ki tam živijo tudi, ko ni vode.
 
Med njegove najljubše kraje so se uvrstile tudi železne konstrukcije v Völkingenu (Ironworks of Völklingen), ki so izjemne, na seznam UNESCO pa so se uvrstile šele leta 1994 in je prvi industrijski kraj, ki je bil vključen na seznam. Michael Turtle je dejal, da ta kraj ni le dokaz tehnološkega razvoja, ki je izjemno dobro vzdrževan, temveč je tudi dokaz, da se lahko tak kraj uspešno odpre za obiskovalce. Skozi železne konstrukcije vodijo poti, ki so skupaj dolge kar 7 km, vse pa lahko obiščete brez vodiča. To je nekaj, kar enostavno morate obiskati. 

Več preberite na

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava