Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Hong Kong – mesto presenečenj

Kaj vam pade na misel, ko vam omenimo Hong Kong? Nebotičniki? Zamašene ceste? Dih-jemajoči nočni razgledi? Naj vam povem, da je to le češnja na smetani. Hong Kong je mednarodni finančni center, a mnogo ljudi ne ve, da lahko njegova raznolikost zadovolji skoraj vsak tip človeka. 

Vsebina

Ljubitelji hrane

Angleški zajtrk, tajski tom-yum, indijski curry, japonski ramen, ameriški hamburger, pekinška pečena raca, italijanska lazanja, mehiški taco – vse, kar si lahko poželi vaše srce lahko najdete na ulicah in hodnikih paradiža hrane.

Nočne ptice

Ne morete zaspati brez da bi prej plesali ali spili kakšno kapljico? V mestu, ki nikoli ne spi boste našli 'koncentracijske cone' klubov in barov, kjer lahko zaplešete, se pogovarjate s prijatelji in še in še!

Ljubitelji narave

Nad tem podatkom boste osupljeni – v Hong Kongu ne manjka plaž, kolesarskih in pohodniških poti in otokov, ki so le 30 minut oddaljeni od središča mesta.
 
Lahko:
  • Preživite miren dan na peščeni plaži,
  • se podate na eno izmed pohodniških poti in uživati ob panoramskem pogledu na mesto,
  • kolesarite in odkrivate drug del mesta, imenovan 'New Territories',
  • skočite na avtobus ali na ladjo in se podate na otok.

Navdušenci nad kulturo

Tukaj najdete največji kip sedečega bronastega Bude, obiščete lahko eksotične templje, si ogledate zabavne predstave in razstave v muzejih in gledališčih in odkrijete poklice, za katere sploh niste vedeli, da obstajajo.

Modeli

Če radi fotografirate, vas bo vsak centimeter mesta očaral. Za modele, ki radi pokažete svoje seksi prekrižane noge, mahate pred fotoaparatom, je Hong Kong pravo mesto za vas, saj lahko tukaj najdete naravo in mestne zgradbe, kjer lahko pozirate, dokler vam na fotoaparatu ne zmanjka prostora. P.S.: Posnamete lahko tudi 'selfie' z Obamo, Brucem Leejem ali Angelino Jolie v Madame Tussauds.

Nakupovalci

Si hočete potešiti željo po nakupovanju v Shopbopu, ASOS-u, Singer22, G Marketu ali Taobau? Zakaj ne bi prišli v nakupovalni paradiž? Prosimo, pripravite dovolj denarja/kartic, da boste lahko obiskali prav vse nakupovalne centre, butike, trgovine in tržnice.

Iskalci adrenalina

Iščete drugačen pogled na Hong Kong? Tudi to imajo! Pripravite se na visenje na The Flash, bingljajte s klifa na vlakcu smrti 'Hair Raiser' ali se dvignite z 'The Aviator-jem'. Vse to lahko najdete na mednarodno priznanem zabaviščnem parku, ki ponuja nepozabno zabavo. Je izziv sprejet?

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava