Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

100 let švicarskega narodnega parka

Ponudba '100 let švicarskega narodnega parka' 

Švicarski narodni park ponuja izjemen razgled na alpsko področje z veliko raznolikostjo flore in favne. Narava se še vedno razvija svobodno, saj ljudje ostajajo v ozadju in so le priča razvijanja karakterja tega habitata. 
Vsebina
Park se razteza na kar 170 km2 in je s tem največje zaščiteno območje v Švici in edini narodni park v državi. Prepoznala ga je mednarodna unija varovanja narave (International Union for the Conservation of Nature (IUCN)) in ga uvrstila v prvo kategorijo naravnega rezervata, kar je najvišja kategorija zaščite. Park je bil ustanovljen leta 1914 in je s tem najstarejši narodni park v Alpah in v srednji Evropi.
 
Narodni park je poznan po raznolikih alpskih živalih, kot so gamsi, srne in svizci, prav tako pa je za oblikovalce paša za oči raznolikost rastlin. V parku najdemo veliko izbiro poti, ki se razlikujejo po težavnosti. Več informacij o švicarskem narodnem parku najdete na www.nationalpark.ch.

Narodni park praznuje svojo obletnico, kar je dober razlog za obisk in raziskovanje te regije. All-inclusive ponudbe vključujejo

  • narodni park – vstopnino v center za obiskovalce v Zernezu,
  • javni prevoz skozi Engadine in in dolino Münster vse do Malsa in Naudersa/Reschna,
  • žičnica do zgornjega Engadina in 50 % popust na žičnico v spodnjem Engadinu (tja in nazaj v kraju Scuol).

Primer cenika na osebo

  • 3 noči v večposteljni sobi v Pontresini – 138 CHF, otroci od 6-15 let 64 CHF, otroci do šestega leta bivajo zastonj. V Scuolu 136 CHF, cene za otroke na zahtevo.
  • 3 noči v družinski ali sobi z zakonsko posteljo v Pontresini – 186 CHF, otroci od 6-15 leta 88 CHF, otroci do šestega leta bivajo zastonj. V Scuolu je družinska soba 184 CHF, cene za otroke na zahtevo.
  • 5 noči v večposteljni sobi v Pontresini – 226 CHF, otroci od 6-15 let 105 CHF, otroci do šestega leta bivajo zastonj. V Scuolu je družinska soba 223 CHF, cene za otroke na zahtevo.
  • 5 noči v družinski ali v sobi z zakonsko posteljo v Pontresini 306 CHF, otroci od 6-15 leta 145 CHF, otroci do šestega leta bivajo zastonj. V Scuolu je družinska soba 303 CHF, cene za otroke na zahtevo.
  • Polpenzion 17,5 CHF.
  • V času sezone od 14. 7. do 16. avgusta 2014 je dodatek 5 CHF.
Velja do:
  • V Pontresini od 28. 5. do 19. 10. 2014,
  • v Scuolu od 6. 6. do 21. 10. 2014,
  • rezervacije preko e-pošte ali telefona.

Youth Hostel Pontresina

Bivanje v gorovju z izjemnim razgledom, kontrasti je nepozabna izkušnja. Kolesarji lahko tukaj dobite zalogo, pohodniki, ki pridete iz Alp Languard pa lahko uživate v dih-jemajoči pokrajini. Tisti, ki ste del Engadine Ski maratona pa si lahko tukaj oddahnete, saj ste na pol poti.
 
Ime Engadine pomeni vznemirljive avanturistične počitnice in športno-rekreativni hotel Cuntschett vam ponuja popolno in enostavno nastanitev. 
 
V poletju je hostel odlična začetka točka, pa če imate radi enostavne sprehode ali naporne alpske izlete. Med zimo se hostel nahaja zraven prog za tek na smučeh in zimskih pohodnih poti, prav tako pa ni daleč od smučarskih in sankaških prog.
 
Skupna soba z majhno knjižnico in televizijskim kotičkom je povabilo, da spoznate nove ljudi in pridobite nove prijatelje – vabita tudi sončna terasa ali kamin v družinski restavraciji. Tukaj preprosto morate poskusiti enega izmed mnogih okusov sladoledov in domačo lešnikovo pito.
 
Če iščete zabavo ob večerih, Pontresina ponuja veliko – vse od kina do jazz barov in klubov. Poskusite pohod ob mesečini ali sankanje na osvetljeni sankaški progi. Hostel je odprt 24 ur na dan.

Youth Hostel Scuol

Novo zgrajen hostel Scuol se nahaja blizu postaje, blizu žičnic in samo 10 minut stran od Bogn Engiadine, popolnega izhodišča za športno-orientirane goste, mlade in skupine.
 
Moderni arhitekturni dizajn je v popolni harmoniji s tradicionalnimi zgradbami v Engadinu. Hostel ponuja 164 postelj z 2, 4 ali 6 posteljami. Veliko sob ima svoj tuš in stranišče. V prijetni jedilnici lahko gostje sedijo skupaj ob dolgi mizi in uživajo v meniju s tremi hodi. Kuhinja je osredotočena na pridelke lokalnih kmetov. 
 
Elegantna avla z barom, salonom in odprtim ognjem je zbirališče za goste. Na voljo imajo tudi sobo z igrami in sobo z izjemnim razgledom na Grisons. Ves hostel izpolnjuje pogoje Minergie.

Sorodni članki

Prijava