Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Hostli v nenavadnih stavbah

Med več kot 500 Youth Hostlov v Nemčiji, jih je kar nekaj v nenavadnih stavbah: v novih ali prenovljenih hišah, gradovih, nekdanjih kmetijah, šolah in bolnicah.

Vsebina

Rottweil youth hostel (Baden-Württemberg)

Rottweil v Črnem gozdu je najstarejše mesto pokrajine Baden-Württemberg, a ima sodoben hostel, ki se nahaja v nekdanjem dominikanskem samostanu. Gostje lahko uživajo v popolnoma obnovljenem in posodobljenem objektu, ki ima 34 sob s skupno kar 135 posteljami. Vse sobe so opremljene ter primerne za gibalno ovirane goste, tako da je celoten hostel dostopen tudi invalidskim vozičkom.
 
Štiri seminarske sobe, ki jih je mogoče prilagoditi po velikosti, s pomočjo premičnih razdelitev, so na voljo za razna srečanja in predavanja. Posebna znamenitost je zgodovinsko mesto, kjer so ostanki rimske naselbine, muzeji, gledališča… vse to je tudi del hostlovega programa (Življenje v antičnem Rimu).

Plauen youth hostel (Saška)

Saško mesto Plauen je bilo nekoč mednarodno znano kot domovanje saške (ali tudi plauške) čipke. Tudi stavba, v kateri stoji danes hostel nas spominja na to preteklo obdobje. V stari gasilski postaji (že samo ime vam vse pove o stavbi) stoji hostel, ki vas s svojo notranjo opremljenostjo povsem spominja na dejavnost, kateri je bila stavba nekoč namenjena. Kjer so bila nekoč vozila za nujne vožnje, boste danes našli jedilnico, v katero lahko gostje – v kolikor se res mudi dobiti nekaj pod zob – spustijo po slavnih gasilskih drogovih, vse do mize. Obroki pa so prav tako primerno poimenovani, da se vam bo res mudilo k mizi. Ob gasilskih drogovih, pa so ohranili tudi vodni stolp in čistilec gasilskih brizgalnih cevi.
 
Seveda pa je lokacija hostla več kot primerna za najrazličnejše aktivnosti kot so pohodništvo, plezanje, gorsko kolesarjenje ali preprosto sproščanje, v bližini pa boste našli trgovine in muzeje.

Beckerwitz youth hostel (Mecklenburg-Vorpommern)

V srcu nemškega podeželja dežele Mecklenburg (zahodna Pomerania) na severovzhodu Nemčije se nahaja vasica Beckerwitz, kjer so postavili stožčaste sodobne hostle, ki se dvigujejo naravnost v nebo in se nahajajo le 800 metrov stran od neokrnjenih plaž baltskih plaž. V lesenih strukturah, ki se nahajajo na drevesih, se lahko namesti do šest oseb.

Berchtesgaden youth hostel (Bavarska)

Stavba, v kateri se nahaja Berchtesgaden youth hostel na Bavarskem je bila prenovljena s pomočjo sodobnega snovanja. V stabi Unterberg je arhitektsko podjetje LAVA (laboratorij za vizionarsko arhitekturo) združila alpsko privlačnost z inovativno opremljenostjo ter tako postavila nove standarde obnove. Spalna namestitev je tako nameščena neposredno v zidove, tako da več ne uporabljajo nadstropnih postelj. Sobe z galerijo omogočajo gostom nastanitev tudi v dveh nadstropjih, na voljo pa so še sobe z balkoni, sprostitveni prostori ter neverjetna soba v stolu. Uporabljenega je bilo mnogo lesa, barve pa so drzne ter tako dajejo poseben ton celotnemu hostlpu.

Chemnitz “ena” youth hostel (Saška)

Youth hostel Chemnitz "ena" se nahaja v sedaj popolnoma prenovljenem obratu talilne peči, ki je bila postavljena že v davnem 19. stoletju. Za stavbo lahko rečemo, da je živa priča saške industrijske arhitekture. Ob vseh industrijskih inštalacijah, ki so še vedno na mestu boste lahko začutili pravo vzdušje preteklega časa.
 
Vse sobe so opremljene s tušem in straniščem. Na razpolago je tudi pet družinskih apartmajev in tri sobe z dostopom za invalidske vozičke.

“Pathpoint Cologne“youth hostel- Köln (Nordrhein-Vestfalija)

Köln je četrto največje mesto v Nemčiji in ima zelo ugodno pozicijo ob reki Ren. Mesto je bilo ustanovljeno pred 2000 leti, ko so ga Rimljani postavili, da bi »barbarom« pokazali prednosti svoje civilizacije. Katedrala je največja gotska cerkev Severne Evrope, v mestu pa je še ogromno število muzejev, gledališč, koncertnih dvoran ter tudi nočnih klubov, ki ponujajo kulturno raznovrstnost. Muzej čokolade in čokoladni vodnjak sta pa edinstvena na svetu.
 
Nekdanja cerkev, v samem centru mesta, za katedralo in glavno železniško postajo  je prvi nemški hostel namenjen popotnikom z vsega sveta. Nekdanji prostor molitve je sedaj preurejen v veliko skupno sobo. Na voljo je tudi pralnica ter samopostrežna kuhinja, ki pogosto služi tudi medsebojnemu spoznavanju. 

Wangerooge youth hostel (Spodnja Saška)

Zahodni stolp je posebna znamenitost otoka Wangerooge, ki leži v Severnem morju in že od daleč oznanja dobrodošlico popotnikom. Sedem nadstropji nekdanjega svetilnika se dviga 56m v višino ter skupaj s sodobnimi dozidavami tvori prav poseben youth hostel.
 
Wangerooge je najbolj vzhoden med vsemi Frisijskimi otoki, hkrati pa tudi najmanjši. Na otoku ni avtomobilov, le čista in neokrnjena narava, svež morski zrak in peščene plaže. Ob samem hostlu se nahaja varovano območje ptic v nacionalnem parku Wadden.
 
Nacionalni park ponuja tudi razne razstave in dogodke povezane z Waddenom. V rezeratu rastejo tudi posebne rastlinske vrste, kot sta morska sivka in armeria. Stari svetilnik s svojim otoškim muzejem je prav tako odlična opazovalna postaja. Obiskovalci se lahko tako podajo na odkrivanje zgodovine in narave ter od blizu spoznajo celoten otok. Ladijske ekskurzije vodijo tudi do obal tjulnjev ali na sosednje otoke. Če si želite počitnic – ne glede na vreme – pa priporočamo tudi obisk oaze, kjer je bazen z morsko vodo in ogromnim toboganom ter tudi wellness programom.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava