Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Velenje, mesto cvetočih idej

Vsebina
Velenje s svojo okolico ponuja nešteto možnosti za ljubitelje narave, kulture in dogajanja. Velenje je mesto mladih in mesto roka, predvsem pa se tu vedno nekaj dogaja. Najmlajše slovensko mesto očara vsakogar – z živahnim dogajanjem ali bogato kulturno in naravno dediščino. Na griču nad mestom moderne arhitekture stoji Velenjski grad, eden izmed najlepše ohranjenih slovenskih gradov. V njem domuje Muzej Velenje z več kot desetimi stalnimi in občasnimi razstavami. Pozojeva grajska pot vas popelje še do treh drugih gradov v okolici Velenja. Eden od teh, Šaleški grad, je zaradi svoje trikotne oblike edinstven v slovenskem prostoru. Posebno velenjsko doživetje je spust v skrivnostni podzemni svet Muzeja premogovništva Slovenije. 


Foto: Bor Roman

Zakaj ne bi prostega časa preživeli v objemu narave? Kolesarji se lahko odpravite po odlično urejenih kolesarskih poteh, pohodniki pa se sprehodite po eni izmed zanimivih tematskih poti ali se povzpnete na enega izmed bližnjih gričev. Ljubitelje narave, rekreacije in športa navdušita Velenjsko in Škalsko jezero z okolico. Jezeri sta nastali zaradi izkopavanja premoga, danes pa sta pravi raj za sprehajalce, ljubitelje teka, vodnih športov, ribiče ... Adrenalina željni ne pozabite na sotesko Huda luknja, ki si jo lahko ogledate pod strokovnim vodstvom (www.speleos-siga.org). Najmlajši si lahko dajo duška na dveh odličnih otroških igriščih.


Foto: Bor Roman

Ker je Velenje mlado mesto, posebno skrb namenjamo mladim in otrokom. Ustvarjalnost, idej in energije mladim v Velenju nikoli ne zmanjka. V hladnejših mesecih se družijo v Mladinskem centru Velenje, v toplejših pa oživijo tudi ulice, parki in trgi mesta. V maju mesto poživijo Dnevi mladih in kulture, konec avgusta pa Festival mladih kultur Kunigunda. Več o aktivnostih mladih najdete na www.mc-velenje.si

Priporočamo, da prenočite v Youth hostlu Velenje, ki leži 500 metrov od centra mesta Velenje in avtobusne postaje. Popolnoma obnovljen objekt šteje 58 ležišč v dvo- do šestposteljnih sobah. Del hostla je prilagojen invalidom. Prosti čas lahko gosti namenijo obisku Mladinskega centra, ki je lociran v povezanem delu iste zgradbe. V objektu je na voljo brezplačen internet. 



Navihana Pika Nogavička s kitkami in pegicami na licih je vsako leto septembra »ta glavna« v mestu. Že dobri dve desetletji lahko v pisana oblačila odeto deklico spoznate na največjem otroškem festivalu v Sloveniji. Toliko Pik, kot jih boste srečali na velenjskem Pikinem festivalu, še niste videli. In toliko smeha, otroške radovednosti in ustvarjalnosti tudi ne. Ko Pika v septembru za teden dni prevzame oblast v mestu, otroška domišljija dobi krila. Svoje male prijatelje deklica, ki nikoli ne želi odrasti, povabi na številne razstave, Pikine delavnice in dogodivščine. Pripeljite otroke v Velenje med 21. in 27. septembrom 2014


Foto: Ksenija Mikor

V Velenju ponujamo varen, udoben in okolju prijazen prevoz. Lahko uporabite brezplačni mestni avtobus LOKALC ali pa si brezplačno izposodite kolo. 

Kaj početi in kaj si ogledati, da bo čas, ki ga boste preživeli v Velenju, zanimiv in prijeten, vam bodo predlagali v Turistično-informacijskem centru Velenje. Ta ima svoje prostore v čudovito obnovljeni Vili Bianci. 

TOP 5
- Jezera
- Velenjski grad s panoramskim razgledom na mesto
- Muzej premogovništva Slovenije 
- Festival mladih kultur Kunigunda
- Najboljši sladoled

Pokličite nas in oblikovali vam bomo izlet po vaših željah! V Velenju namenjamo posebno pozornost tudi osebam s posebnimi potrebami, saj jim želimo omogočiti udobno in prijetno spoznavanje Velenja in celotne SAŠA regije.

Prijazno vabljeni v Velenje!

Villa Bianca
Stari trg 3
SI-3320 Velenje
Telefon: +386 3 896 18 60

Sorodni članki

Prijava