Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Soča Outdoor Festival

Vsebina
”Flow” športnih tekmovanj in zabave ob Soči (Tolmin, Kobarid 4. - 6. 2014)

Festivalski ”flow” na Sotočju v Tolminu bo svoja vrata odprl že v tednu pred 4. 7., ko se bo Soča Outdoor Festival tudi uradno začel. Vse od 30. 6. do 4. 7. se bodo zvrstili tekaški tabor z Urbanim tekačem, Border delavnica ter Enduro bike kamp. Večeri ob Soči pa bodo v znamenju projekcij filmov festivala BOFF in potopisnih predavanj, kot je predstavitev kolesarskih popotniških počitnic po Tuniziji. Na letošnjo izvedbo tovrstnih počitnic se bo brezplačno podal zmagovalec nagradne igre Bodi aktiven, ki poteka na Facebook strani festivala. 



Vznemirljivo stanje duha bodo kolesarji iskali na številnih poteh po Posoških planinah, tekmovalni duh pa bodo lahko sprostili na pedalih na Soča MTB Maratonu, Eliminatorju in letošnji novosti Enduro tekmi v okviru SloEnduro pokala

Ena najlepših tekaških prireditev Vzajemna Alpe Adria tek na Soča Outdoor Festivalu je namenjen vsem, ki o teku v naravi še sanjarijo, imajo za seboj že nekaj tekaških dni ali pa jim je tek občasna ali stalna popestritev prostih ur. Tek poteka prav ob reki Soči v 2,5 km dolgih zankah, kar tekačem omogoča, da dolžino izbrane trase prilagajajo svojim tekaškim spodobnostim in trenutnemu počutju. Dogajanje ob progi je popestreno s pogostitvami na lokalnih kmetijah in predstavitvijo zgodb preteklosti in sedanjosti. 


Trail Run tek bo letos razdeljen na krajšo Tolminka Trail Run (15 km) in daljšo Soča Trail Run (25 km). Oba vključujeta spektakularni spopad s hladno reko. Tek, ki bo nedvomno tekačem še dolgo ostal v spominu, saj jih bo po poteh vodil na Tolminski grad, v Tolminska korita, najbolj vztrajne tudi v strelske jarke na Mengorah in jih na koncu ohladil v Soči ali Tolminki. 

Ko se bodo tekmovalni dnevi preveseli v večere, se bo celoten utrip festivala preselil v središče Kobarida, kjer bodo potekali večerni dogodki. Tudi ti bodo v znamenju tekmovanj. V petek se bodo po ulicah Kobarida zapodili tekmovalci na kolesarskem Eliminatorju, v soboto bo večerno dogajanje popestrila atraktivna plezalna tekma na umetni steni. Temu bo sledila eksplozija glasbe in zabave. V petek bo zanjo poskrbel ansambel Carpe Diem, v soboto pa TABU. Najbolj vztrajni bodo noč zaključili zjutraj.



Poleg tekmovanj, programov in dogodkov bo v času festivala ob Soči zaživelo festivalsko mesto, kjer se bodo predstavili različne turistične destinacije ter ponudniki športne prehrane in opreme. Slednjo bodo obiskovalci tudi lahko preizkusili. Soča Outdoor Festival je tudi družinam prijazen, zato bodo njim namenjeni prav posebni kotički ob reki, kjer bo poskrbljeno za animacijo in varstvo otrok v času, ko se bodo starši merili na tekmovalnih preizkušnjah.

Prvi teden v juliju bo letos torej v znamenju športa, zabave in smaragdne Soče, ki bo sprala pot s čela, ohladila razgrete mišice in ponudila sproščujoč odmik. 

Kje lahko rezervirate kvalitetno in ugodno ležišče?
Spite lahko v Hostlu Paradiso, ki se nahaja v samem centru Tolmina, v prvem nadstropju bara Paradiso. Hostel je namenjen vsem popotnikom, mimoidočim, mladim, starejšim in družinam. Sobe so preproste in zapeljive, vsa notranja oprema – pogradi, mize in postelje – pa je ročno narejena iz masivnega lesa. Vse v sobi ali okrog nje je v lesu smreke, hrasta in mahagonija. Vsakemu gostu pripada omara za njegove stvari, fotelj ali dvosed, mizica... V skupni uporabi je dnevni prostor z dvema računalnikoma, televizijo in mini knjižnico. 




Sorodni članki

Prijava