Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Nov Hostel na Finskem

Vsebina
Ponovno odprtje Åland’s Bomans Gästhem

Bomans Gästhem znova omogoča hostelske nastanitve na otoku Åland Islands. Po upokojitvi predhodnih lastnikov, pred dvema letoma, sedaj s hostlom upravlja naslednja generacija lastnikov – Arto in Mari. Priljubljen hostel je 2007 prejel nagrado hostla leta.



Bomans Gästhem se nahaja v nekdanji kmetiji na idiličnem in umirjenem otoku Vårdö. Slikovit otok leži na zgodovinski poti poštnih ladji. Celo pot do hostla samega je nepozabno doživetje, ko prihajate po cesti arhipelaga.

Bomans Gästhem, odprt leta 2000, ponuja tradicionalno prenočišče z zajtrkom v sobah, ki se nahajajo v treh stavbah: glavni kmečki hiši, podeželski nadstropni hiški ter prenovljenem hlevu. Skupno hostel ponuja okoli 60 postelj, kar pomeni, da je primeren tudi za večje skupine. Nekatere sobe so opremljene tudi s kuhinjami, na voljo pa je tudi skupna kuhinja, ki jo lahko uporabljajo vsi gostje. Za skupine, ki se vnaprej najavijo, je mogoče organizirati tudi kosilo in večerjo.



Otok ponuja odlične priložnosti za kolesarjenje in pohodništvo, celoten arhielag pa je odličen za veslanje, jadranje in druge načine ladijskega raziskovanja. Najbližja plaža se nahaja poldrugi kilometer od hostla. Hostel vam ponuja tudi možnosti najema koles, kanujev in motornih čolnov. Ob vsem tem pa je hostel tudi odlično izhodišče za raziskovanje drugih delov otočja Åland, kot je npr. Mariehamn, prestolnica otoške regije, ki je le uro vožnje stran.



Bomans Gästhem ponovno odpira svojo vrata 17. maja in bo odprt do začetka zime (nekje koncem septembra).

Cene nočitve se pričnejo pri €45 po osebi, zajtrk, posteljnina in čiščenje le-te pa so že vključeni v ceno. Lastniki veljavne HI izkaznice prejmejo 10% popusta na nočitev.

Vårdöbyvägen 75
22550 Vårdö, Åland
+358 44 211 8475

Poletni dogodki na otočju Åland, 2014
5–7 junij: tekmovanje v zalezovanju lososov, Eckerö 
14 junij: tekmovanje poštarskih ladji, Eckerö–Grisslehamn
20–21 junij: praznovanje poletnega solsticija – različni kraji na otočju Åland
22–28 junij: Festival orgel Åland – različni kraji na otočju Åland
16–20 julij: dnevi morja, Mariehamn
18–26 julij: Rockoff Festival, Mariehamn
8–7 september: Konstrundan Open Studios – različni kraji na otočju Åland
19–21 september: festival žetve – različni kraji na otočju Åland

Sorodni članki

Prijava