Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Česar še ne veste o Malti

Vsebina
Počitnice na plaži, sinje modro nebo, slikoviti pogledi, sonce in sproščeno vzdušje – to so najverjetneje prve podobe Malte, ki si jih lahko zamislite, če vas kdo povpraša po otoku. Kaj pa zajčja obara, katakombe ali Igra prestola? Da, ne?
 
Morda ste slišali, da je Malta majhna, vendar ali ste si lahko zamislili, da bi prehodili tri mesteca v pol ure ali manj? No, toda ne skrbite, če vam ni pretirano do sprehoda, je tu še vedno presenetljivo poceni avtobusni prevoz, pa skočite na bus. Celodnevna avtobusna vozovnica stane toliko kot ena kavica (€1.50). Tako da boste lahko prišli preko celega otoka ter si ogledali neverjetne znamenitosti, ki segajo tudi stotine in tisoče let v preteklost. Megalitska svetišča, katakombe, katedrale ter neverjetna arhitektura okrašujejo Malto in zaradi njih je priljubljen kraj turistov, a hkrati tudi država, kamor z veseljem pridejo snemati filme. Troja, Gladiator in celo Igra prestola so bili posneti na Malti. Vredno ogleda.

 
Med tem, ko ste na odkrivanju otoka, vam lahko zagotovimo, da boste našli pastacerijo, ki je pravzaprav majhen kiosk, ki prodaja kose pice in lokalne specialitete pastizzi. Vsekakor jih morate pokusiti – to so majhni kolački v obliki kare, ki so polnjeni s slastnim ricotta sirom ali grahom ter stanejo le €0.35-€0.45 po kosu, tako da res ni izgovora, da jih ne bi poizkusili. Še ena specialiteta Malte je zajčja obara, ki je po zgodbah iz preteklosti postala priljubljena jed, ko so malteški vitezi prepovedali lov in prehranjevanje z zajci. Saj kot vsi vemo, si vedno želimo to, česar ne smemo imeti.

No, nekaj, kar pa zagotovo želite in lahko dobite, je kvalitetna in ugodna nastanitev. NSTS Campus Residence and Hostel vam ponuja prav to. Nahaja se na Msidi in je le 15 minut hoje stran od živahne Slieme, ki je odličen kraj za vse, ki obožujete sladoled in želite romantičnih pogledov, kako sonce zahaja v Sredozemlje. Hostel je bil nedavno prenovljen ter je polno opremljen z vso potrebno opremo, ki si jo lahko zaželite na svojih potovanjih. Vsi nočitveni prostori imajo sanitarije ter celo svoje kuhinjice, če bi želeli tudi sami pripraviti kakšno malteško posebnost – ali pa si skuhali karkoli drugega. Če želite čim ugodnejšo nastanitev vam priporočamo skupno sobo (za do 5 oseb), kjer si delite kopalnico.



Vse sobe in skupna ležišča imajo elektronsko varovanje ter so klimatizirani. Lahko ste povsem brezbrižni, saj je za varnost in udobje poskrbljeno. Seveda pa še vedno razumemo potrebo ljudi po tem, da se družijo ter spoznavajo nove ljudi, tako da vas vabimo da se pridružite ostalim pri odprtem bazenu NSTS Campus Residence and Hostel kjer se lahko naužijete sonca, se sprostite, ali navežete stike z drugimi popotniki. Tako da, sedaj ko veste vse to o Malti, zakaj ne bi prišli še na obisk? Pišite nam na nsts@nsts.org ali pa nas pokličite na (+356) 2558 8000 da vam pomagamo priti k nam.


Sorodni članki

Prijava