Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Destinacija s petimi zvezdicami

Vsebina
Nacionalni park Iguaçu ostaja eden najbolj obiskanih krajev v Braziliji, tako za domače kot tuje turiste.

Zamislite si navaden slap. Sedaj pomnožite število slapov in moči vode za nekaj deset krat in počasi se boste približali podobi, ki jo nudijo slapovi Iguaçu. Da smo natančnejši povejmo, da so slapovi sestavljeni iz 275 kaskad, ki skupaj tvorijo kar 1,5 milijonov litrov vodnega pretoka na sekundo. Te številke lahko pomagajo pri razumevanju velikosti obsega teh slapov, ki spadajo med največje čudeže sveta, vendar če zares želite razumeti mogočnost teh slapov, jih morate preprosto obiskati – drugega ni!



Slapovi se nahajajo v Narodnem Parku Iguaçu, ki obsega zaščiteno naravno površino na kar 185.000 hektarjih, kjer se nahaja mnogo zaščitenih vrst rastlin in živali, seveda pa tudi vodnih poti in prekrasnih slapov. Zaradi svoje neponovljive lepote so slapovi Iguaçu del svetovne naravne dediščine in so uvrščeni na seznam UNESCO ter eno izmed sedmerih čudes naravnega sveta.

Ni čudno, da se vse več turistov odpravi na obisk slapov. »Turizem je tukaj v zadnjih 40 letih močno narastel. Zgolj lani je narodni park obiskalo preko milijona ljudi,« pravi Miguel Angel Allou, lastnih hostla Paudimar Campestre, ki spada pod organizacijo HI Hostel Brazil.



Hostel je s časoma prilagodil svojo ponudbo skladno s splošno ponudbo. »Moj hostel že dolgo ni več prenočišče, kjer bi nočili tisti, ki želijo zgolj plačati manj. Sprememba je več kot očitna. Ponujamo recepcijo, ki je odprta 24 ur na dan, sobe so klimatizirane, WiFi je brezplačen, ponujamo pa tudi velik prostor za družabne dejavnosti,« pravi lastnih hostla. Hostel Paudimar Campestre je bil odprt pred 16 leti ter je bil prvi hostel v mestecu Foz do Iguaçu. Dandanes pa gostijo več tujih kakor domačih obiskovalcev. Podobno se je zgodilo tudi na slapovih Paudimar, kjer se nahaja hostel, ki je prav tako del mreže HI Hostel Brazil. Hostel je odprl Miguel s svojo družino, ko je ugotovil, da v mestu naraščajo potrebe po turističnih nastanitvah.


Za vse, ki potujete v  Foz do Iguaçu, je dobra informacija, da imate na voljo tudi prostočasne dejavnosti. Ogledi hidroelektrarne Itaipu ter ptičjega parka sta dve izmed najobičajnejših zahtev. Ljudje pa se tukaj ukvarjajo tudi s pustolovskimi športi, kot so vožnje s čolni do slapov. Vendar pa je glavna znamenitost ogled slapov: »poznam mnogo prekrasnih krajev po svetu, a lahko rečem, da me je le redkokdaj tako očaralo kakor naši slapovi,« navdušeno pravi Miguel.

Sorodni članki

Prijava