Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Pozdravite novi HI hostel na plaži

Vsebina
OSTEND – HI Belgium VJH vas z veseljem vabi, da obiščete novo pridobitev v HI mreži. V soboto 8. Februarja je HI Hostel ‘De Ploate’ uradno odprl svoja vrata, vrvico pa je prerezal flamski minister za turizem Geert Bourgeois. Nov hostel ima skupno 157 postelj v 49 sobah.

Prava podoba sodobnega, zelenega in dostopnega hostla
Roger Van Kelst, direktor VJH, je nadvse zadovoljen z rezultatom: “uspeli smo ustvariti impresiven hostel s sodobnim in mladim videzom. To dokazuje, da je mogoče združiti hostel in design, tako da eden drugega poudarjata.” Stavba je vzorčen primer trajnostne zasnovanosti, z zamislimi kot so zelena streha, sončni grelci za vodo in visoko izolativni zidovi. Zahvaljujoč vsem tem pobudam so dobili nagrado zelenega ključa, ekološke nagrade, ki prepoznava turistično-nastanitvene objekte glede na njihov doprinos ohranjanju okolja.


 
Nov hostel nadomešča stari ‘De Ploate,’ ki je že bil zastarel ter več ni dosegal standardov sodobnega pohodniškega turizma in dostopnosti. Nova stavba s svojo ureditvijo je prav tako pravi vzor glede opremljenosti za gibalno ovirane. Kar 32 od 49 sob je opremljenih s skupno 70 posteljami, dostopnih tudi za uporabnike na invalidskem vozičku! Hostel je prejel A+ oceno tudi v kategoriji za turistični objekt dostopen za gibalno ovirane, ki jo podeljuje Flamska turistična komora.



Zabavno prenočišče
‘De Ploate’ hostel ima skupno 157 postelj. Le 4 sobe imajo po 6 postelj, vseh ostali 45 je namenjenih dvema, trem ali štirim osebam. Tudi pet skupnih kopalnic je opremljenih tako, da omogočajo dostop na vozičku. Restavracija s postrežbo in čajna kuhinjica, hip bar & sprejemnica ter sobe za srečanja so prostori, kjer se lahko srečujete z drugimi popotniki, uporabljate pa lahko tudi še kolesarnico, skladišče za prtljago, garderobne omarice in dobro je vedeti tudi, da ima cel hostel pokritost z brezplačnim WiFi dostopom. Ne pričakovati razkošje petih zvezdic, vendar vam kljub vsemu zagotavljamo udobno nastanitev v zabavnem hostlu, ki je v stiku s pričakovanji mladih popotnikov.



Ostend, mesto ob morju
Hostel na plaži se nahaja v centru mesta Ostend in je le 150 metrov oddaljen od plaže, le kratek sprehod stran pa sta tudi ribiško pristanišče in železniška postaja. Ostend ponuja skoraj deset kilometrov peščene plaže ter vas vabi k mikavnemu sončenju in osvežujočemu kopanju v Severnem morju. Po poležavanju na soncu pa se sprehodite po promenadi, kjer je mnogo trgovinic, pivnic in restavracij. Prav tako pa je to odlično izhodišče, od koder lahko raziskujete flandrijske poljane.



Družinski hostel
Upravitelja hostla, brata Carl in Filip Craey, že od prej poznata VJH in Hostelling International. Odrasla sta v hostlu, ki ga je vodil njun oče ter prevzela hostel po njegovi prezgodnji smrti. Zanju je to svež začetek in tako vodita hostel z veliko navdušenja in na zelo profesionalnem nivoju. Želimo jima veliko sreče.



Rezervacije lahko izvedete na spletu na www.hihostels.be, ali preko maila oostende@vjh.be, lahko pa kar pokličete na +32 (0)59 80 52 97.

Več o hostlu najdete na: www.jeugdherbergen.be/oostende

Sorodni članki

Prijava