Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Prva nagrada za Hostel Borea

Vsebina
Hostel Borea v mestu Turku je hostel leta 2014

Hostelling International Finland je hostel Borea v mestu Turku imenoval za hostel leta 2014. Hostelska ladja je svoja vrata odprta leta 2011, pod taktirko Turku Touring. Zasidrana je ob zahodni obali reke Aurajoki v bližini dvorca Turku ter pomorskega centra Forum Marinum.



‘Osebje hostla Borea se je izkazalo kot zagnano in zagreto ter uspešno razvija ponudbe in poslopja svojega hostla. Hostel je hkrati tudi aktiven član finske mreže HI hostlov,’ pove generalni sekretar HI Finska Aki Tuominen.

Spodbudne povratne informacije, ki jih gostje dajo na hostel ter edinstveno vzdušje hostla Borea, ki je urejene v zgodovinski muzejski ladji S/S Bore zgrajeni leta 1960 sta bila prav tako kriterija, na katere so ocenjevalci bili pozorni. V 2013 je hostel Borea prejel certifikat HI-Quality ter nagrado Hostelling International. Certifikat zagotavlja vsem uporabnikom in partnerjem hostla, da se Borea strogo drži meril kakovosti.

Hostel Borea je največji hostel na Finskem. Ima 265 postelj razporejenih v 130 ladijskih kabinah. Ladja ima tudi restavracijo, kavarno in večnamenski prostor, ki ga lahko najamete v različne namene. Na krovu so tudi prostori za konference, ki lahko sprejmejo od 6 pa vse tja do 100 ljudi.



Hostelling International Finland izbira hostel leta že vse od 2004. Nagrado so ustanovili, da oddajo priznanje hostlom, ki ponujajo posebne storitve ali prostore. Zmagovalca določi upravni odbor finske HI. Letos je bila žirija posebej pozorna na prevzemanje pobud in zamisli upravnika in osebja hostla.

Na Finskem je 44 HI hostlov. Leta 2012 so zagotovili skoraj 300.000 nočitev. 64% hostov, ki obiščejo hostle prihaja iz tujine in le 36% gostov je domačih. Hostli so del globalne mreže Hostelling International, ki vključuje okoli 3.500 hostlov iz 90 različnih držav.

Sorodni članki

Prijava