Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Spoznajmo Slovenijo s Kažipotovci

Vsebina

Naša domovina Slovenija skriva toliko lepot, a jih ne znamo odkriti. Velikokrat se peljemo čez toliko lepih pokrajin, a ne znamo občudovati tega, kar nas obdaja. Že kar nekaj društev je  iskalo načine, kako Slovenijo približati mladim, člani Počitniškega društva Kažipot pa so zbrali svoje ideje in se lotili projekta, ki ga imenujejo Spoznajmo Slovenijo.

Izvajanje projekta Spoznajmo Slovenijo že poteka, v njem pa sodelujejo devetošolci velenjskih osnovnih šol in pa njihovi učitelji zemljepisa. Projekt pa ni namenjen samo njim, ampak tudi predstavnikom mladinskih organizacij, predvsem tistim, ki izvajajo različne mladinske turistične projekte.

Glavni cilj projekta je seveda razkrit že v naslovu – mladi bodo s pomočjo aktivnega sodelovanja spoznavali slovenska mesta, tako pa bi v njih vzbudili željo po odkrivanju lepot naše domovine. Seveda je eden izmed primarnih ciljev tudi povezovanje mladih in ustvarjanje novih prijateljstev. To bodo dosegli z različnimi srečanji in pa preko foruma na spletni strani www.kazipot.si/spoznajmo-slovenijo .

Osnovnošolci bodo poleg zemljepisnega znanja razvili tudi različne spretnosti, kot so javno nastopanje, spoznavanje skupinskega dela, razvili pa se bodo tudi v mlade popotnike, ki se bodo znali na pravi način gibati po tujem mestu in ga spoznavati.

Projekt Spoznajmo Slovenijo ima poglavitno vlogo tudi pri promociji Velenja. Glavna reklama za to mesto bo seveda film Male in velike zvezde Velenja, ki ga bodo učenci posneli pod mentorstvom avtorjev in soavtorjev projekta. S tem filmom bodo na primeren način tudi obeležili 50 let mesta Velenje.

Projekt zaenkrat lepo napreduje, tako vsaj pravi avtor projekta Uroš Ivančič. V kratkem jih čaka izvedba regijskega tekmovanja in pa snemanje filma, na katerega se že nekaj časa pripravljajo. Za konec pa je avtor projekta še povedal: »V uspeh projekta ne dvomimo, upamo samo, da bo zadovoljil vsa naša pričakovanja in pa seveda pričakovanja udeležencev.«

Mojca Marš

Sorodni članki

Prijava