Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

5 stvari, ki jih morate doživeti

Vsebina
Sprva se vam bo mogoče zdelo nemogoče, da se v majhni regiji Posavje skriva toliko znamenitosti, kulturnih dogodkov, naravnih lepot, magičnih kotičkov, a vas bo že en sam obisk v to prepričal. V Posavju se nahaja prelepo mesto Brežice in za vas smo v Mc hostlu Brežice pripravili 5 stvari, ki jih morate doživeti v prvih mesecih novega leta, če se odločite, da boste obiskali enega najlepših mest v Sloveniji.
 

 
1. Ogled Viteške dvorane 
Viteška dvorana, ki se nahaja v gradu Brežice, je največji prostor s poslikavami v Sloveniji. Stene in stropovi so poslikani z arhitekturnimi motivi iz preteklosti, pokrajinami in mitološkimi motivi. Na samem stropu je slikar upodobil znanost in umetnost. Danes je odlično in pogosto prizorišče različnih kulturnih dogodkov, koncertov in tudi slavnostnih dogodkov kot so poroke. Dvorana je namreč dovolj akustična, da lahko mladoporočenca v njej dahneta svoj da.
 
 
2. Doživite Terme Čatež
Občina Brežice leži na tektonski prelomnici in je bogata z izviri termalne vode, ki so jih pred več kot 200 leti odkrili ob obali Save. Danes tu deluje največji termalni kompleks v Sloveniji – Terme Čatež, kjer se lahko zabavate ali sproščate na poletni termalni rivieri, ki obsega 10.000 m2, in zimski termalni rivieri, ki ponuja 2.300 m2 termalnih površin. Za popoln oddih in sprostitev poskrbijo v wellness centru, na voljo pa so tudi številne možnosti za šport in rekreacijo.  Hostel Brežice je od najbolj obiskane turistične destinacije v Sloveniji oddaljen le 4 km.
 
 
3. Najboljša MC zabava 
Mladinski center Brežice ne prireja najboljših zabav in koncertov le v občini Brežice, temveč tudi na širšem območju. Velikokrat gosti prestižna glasbena imena, ki vedno znova navdušijo obiskovalce. Če se želite zabavati dolgo v noč ob vrhunskih glasbenih ritmih, izberite koncert po vašem okusu v Mladinskem centru Brežice ter prenočite v Mc hostlu Brežice,  ki se nahaja v isti zgradbi in tako v tem primeru v poznih nočnih urah nimate nobenih težav z iskanjem namestitve in prevoza. 
 
 
4. Ste že bili na Šentvidu?
Izlet na šentviško goro je popolna izbira za prijetno popoldne preživeto na svežem zraku in dobri družbi. Prijetna pohodniška pot vodi od Mc hostla Brežice, mimo gradu Brežice in mimo dih jemajočega sotočja reke Save in Krke. Celoten trud vzpona je poplačan, ko se ustavimo na najvišji točki, pri cerkvici Sv. Vida in se ozremo navzdol. Čudovit pogled na Krško-brežiško polje je neprecenljiv. V Mc hostlu Brežice vam organiziramo brezplačen voden pohod na Šentvid.
 
 
5. Čudež narave in človeških rok
Ko počitnikujete v posavski pokrajini, je obisk in ogled repnic, obvezna in pravilna odločitev. Kremenčev pesek, ki ga je v preteklosti naplavilo Panonsko morje, so znali izkoristiti ljudje in vanj vkopati repnice, peščene luknje, ki spadajo med avtohotono, zgodovinsko, etnološko in kulturno dediščino.  Danes so večinoma namenjene za zorenje in hrambo vina in so tudi idealen prostor za degustacijo značilnih vin bizeljsko-sremiškega vinorodnega okoliša. Lastniki tovrstnih prostorov svojim gostom radi ponudijo žlahtno kapljico.
 

Sorodni članki

Prijava