Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Youth Hostel Pirano

Alma Vivoda 3

6330 Piran

Število ležišč: 13

+386 (0)31 62 76 47

Hostel Pirano se nahaja v novejšem središču Pirana za muzejem podvodnih dejavnosti. Hostel boste našli v tradicionalni piranski hiši, ki je bila zgrajena leta 1819 ter popolnoma obnovljena junija 2015.
 
Hostel ponuja dve dvoposteljni sobi, eno sobo z zakonsko posteljo, eno troposteljno sobo s skupnima kopalnicama  ter dva zasebna apartmaja, ki sta opremljena z lastno kopalnico in kuhinjo, vse sobe in apartmaji pa so opremljeni s klimo, brezžičnim internetom ter televizorjem. V recepciji vam bodo pomagali rezervirati izlete in vam svetovali glede obiska znamenitosti v bližnji okolici.
 
Piran se je razvil že v zgodnjem srednjem veku, zato so njegove znamenitosti in uličice res čudovite, sploh ko pomislimo, da se po njem sprehajajo že od okoli drugega stoletja, ko so tam prebivali kmeti, lovci in ribiči. Zanimivo je tudi njegovo ime, saj izhaja iz grščine in grškega pridevnika, ki pomeni rdeč, saj lahko na področju Pirana opazimo rdečkaste flišne kamnine. Ker je Piran majhno mestece, si lahko glavne mestne znamenitosti, vključno s Tartinijevem trgom, akvarijem, mestnim obzidjem, starim mestnim jedrom, plažo, cerkvijo na hribčku ter druge, si lahko ogledate v enem popoldnevu. Vsekakor pa priporočamo najbolje ocenjeno atrakcijo na spletni strani Tripadvisor – potapljanje s potapljaškim društvom Piran Divers, ki vam bodo razkrili prelep podvodni svet Pirana, tudi če ste začetniki ali pa že izkušeni mojstri potapljanja.
 

Hostli v okolici

Več o hostlu in njegovi okolici

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje