Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Youth Hostel Ljubno ob Savinji

Loke 16

3333 Ljubno ob Savinji

Število ležišč: 15

+386 (0)31 41 16 66

Hostel Ljubno ob Savinji nosi ime po kraju, kjer se nahaja, obdajajo ga vrhovi Savinjskih Alp, reka Savinja, nedaleč stran pa se skriva krajinski park Logarska dolina. Osnovne stvari, ki na grobo začrtajo podobo kraja, so: flosarji in flosarski bal, smučarski skoki za ženske, Ljubenske potice in savinjski želodec.

Hostel je del domačega družinskega gostišča Pevc, ki deluje že več kot 60 let. Z izvrstno hrano domače restavracije skrbniki ohranjajo kulinarična izročila prednikov in že desetletja razvajajo goste. Na razpolago so navadna nočitev, nočitev z zajtrkom, polpenzion ter polni penzion. Hostel zagotavlja mir in zasebnost, hkrati pa omogoča stik s pristnimi ljudmi slovenskega podeželja. V toplih poletnih mesecih v hostlu strežejo hrano in pijačo na letni terasi s pogledom na 2062 metrov visoko Raduho. Pozimi vas z dobrotami pogrejejo v kmečki sobi in razveselijo ob zvokih starega džuboksa. Skupinam je na razpolago tehnično opremljena konferenčna dvorana za 50 oseb. Na voljo je tudi brezplačno parkirišče, gosti pa lahko prav tako brezplačno koristijo kolesa in Wi-Fi.

Zasebne in skupne sobe so odete v svetle barve ter opremljene z lesenim parketom in masivnim pohištvom. Vsaka soba ima svojo kopalnico. Tri sobe imajo balkon, dve pa okno s pogledom na bližnje gore (Raduha, Ter-Golte, Komen). Vključeni so posteljnina, brisače, fen, tekoče milo, kabelska TV in Wi-Fi. Prijava, vstop in odjava so možni v času obratovanja Gostišča Pevc (vsak dan od 8. do 22. ure), prej ali pozneje pa po predhodnem dogovoru.

Neposredno pred hostlom Ljubno ob Savinji se nahaja avtobusna postaja, že korak stran pa lahko uživate v parku na nabrežju Savinje, ki v poletnih mesecih omogoča odlične pogoje za muharjenje in ribolov, spust z raftom ali kopanje. Do središča kraja je deset minut hoje. V okolici Ljubnega so urejene sprehajalne poti, od lažjih do tistih za kondicijsko bolj pripravljene. V neposredni bližini se nahajata smučišče Golte in edini slovenski ugasli vulkan Smrekovec. Z zunanjimi izvajalci organiziramo enodnevne izlete in vodene adrenalinske športe: gorsko kolesarstvo, pohodništvo, raftanje, soteskanje, paintball, krpljanje in bordanje. Dobrodošli!

Hostli v okolici

Več o hostlu in njegovi okolici

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje